Az ArtisanCam célja, hogy a gyerekekhez közelebb hozza a művészeteket: az egyik ingyenes programjával, a Picture Book Makerrel például házi képeskönyvet készíthetünk. A programban megtervezhetjük az első és a hátsó könyvborítót, valamint hat belső oldalt. A program ehhez különböző háttereket, állatokat és díszítőelemeket kínál, a billentyűzet segítségével pedig történetet is írhatunk a saját könyvünkbe.

A Picture Book Maker segítségével kicsit belekóstolhatunk a könyvszerkesztésbe: mi döntünk arról, hol helyezkedjen el a szöveg, vagy éppen, hogy milyen arányai legyenek az illusztrációnak, milyen tevékenységet végezzenek az állatok. A képeskönyv összeállítása után választhatunk: elmenthetjük az ArtisanCam galériájába (ahol egyébként sok, mások által készített könyvet végiglapozhatunk), elküldhetjük e-mailben ajándékként, és természetesen ki is nyomtathatjuk vagy akár el is vethetjük.

A programba viszont sajnos nem tölthetük fel saját képeket: csak az alkalmazás tartalmát használhatjuk a könyvhöz, ezért a lehetőségeink viszonylag szűkösek. De például a betűk méretén vagy stílusán sem változtathatunk. Ennek ellenére egy-két képeskönyv megszerkesztéséig kifejezetten szórakoztató a gyerekek kreativitását fejlesztő Picture Book Maker. Mindenkinek ajánljuk!