A Gyerekszemle gyerekkultúráról szól, felnőtteknek. A gyerekeket megcélzó termékekből és szolgáltatásokból, programokból napról napra egyre több van, ezért úgy gondoltuk, hasznos lehet egy olyan blog, ami segít eligazodni a káoszban.

 

A Gyerekszemle célja, hogy hírt adjon a legfrissebb, legérdekesebb gyerekkulturális eseményekről, legyen szó könyvmegjelenésekről, programokról, színházról, filmekről vagy éppen mozgáskultúráról. Hetente egyszer hosszabb könyvajánlóval jelentkezünk, péntekenként pedig a hétvégi mozi-, rádió- és tévéműsorokból válogatunk és ajánlunk. A blog nem akar úgy tenni, mintha nem lenne számítógép, tévé, ezért gyakran lesz ajánló, kritika DVD-kről, PC-játékokról is. Interjúkat, riportokat és beszámolókat is rendszeresen olvashatnak majd.

 

Szeretnénk, ha a szemlézés minél szélesebb körű lenne, és fontosnak tartjuk, hogy maguk a gyerekek is elmondják, mit gondolnak egy-egy őket érdeklő jelenségről vagy könyvről. Ezért általános és középiskolás diákok írásaival is lehet majd itt találkozni.

 

Észrevételek, kérések, kérdések: gyerekszemle [kukac] gmail [pont] com

 

A blogot szerkeszti: Varga Betti