Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Az afrikai krízis elérte a Száhel-övezetet: egymillió gyereket veszélyeztet

Súlyosan alultáplált kisgyerek az UNICEF
egyik egészségügyi központjában, Csádban. (Kép: Facebook)

Az UNICEF fogyasztásra kész, magas tápanyagtartalmú speciális élelmet, ún. plumpy'nut-ot osztott szét öt éven aluli gyermekek számára a Száhel-övezetben a súlyos, akut alultápláltság kezelésére. Ez 2012. június végéig biztosítja az ellátást számukra - írja közleményében az UNICEF Magyarország.

Afrika északi részén helyezkedik el a Száhel-övezet, amely Burkina Faso, Csád, Mali, Mauritánia és Niger teljes területét, valamint Kamerun, Nigéria és Szenegál északi területeit foglalja magában. A régiót súlyos élelmezési válság sújtja. 2012-ben várhatóan több mint 10 millió embert, köztük több mint egymillió gyereket fenyeget akut alultápláltság, a helyzetet tovább nehezítik a közegészségügyi, higiéniai problémák és a tiszta ivóvíz hiánya. A válság az oktatási infrastruktúra működését is veszélyezteti.

1 Tovább

Mit kell elszenvedniük a sportoló gyerekeknek?

Az UNICEF Innocenti Nemzetközi Kutatóközpontjának felmérése szerint az egyesületekben sportoló fiatalokra úgy tekintenek, mint miniatűr felnőtt sportolókra, emiatt jogaik gyakran sérülnek. Az egyesületekben, szervezett sportban résztvevő gyerekek megalázó beavatási szertartásokon eshetnek át, verést, lelki terrort vagy szexuális zaklatást is tapasztalhatnak. 18 éves korukig a sportolók is gyerekek még, így egyértelműen vonatkozik rájuk az ENSZ Gyermekjogi Egyezménye, azaz emberszámba kell venni őket és speciális védelmet kell élvezniük.

4 Tovább

Magyar kislányról neveznek el egy műholdat

Lisa lesz a neve az Európai Bizottság és az Európai Űrügynökség Galileo elnevezésű műholdprogramja keretében felbocsátandó 27 műhold egyikének, miután Kraaijvanger Lisa Viktória, a Fillér utcai általános iskola tizenegy éves tanulója nyerte el az első helyezést az Európai Bizottság tavaly meghirdetett Galileo rajzpályázatán. A rajzverseny során mind a 27 EU-tagállamból választanak egy rajzot, amelynek alkotójáról a program keretében felbocsátandó 27 műhold egyikét nevezik el. Magyarországról közel 800 pályamű érkezett be. A gyerekeknek egy olyan pályaművet kellett készíteniük, amely a világűrt vagy az űrrepülést mutatja be.

Ezekől írtak az elmúlt héten:

0 Tovább

Új gyerekelőadások és egy filléres jótékonysági akció a Nemzeti Táncszínházban

Februárban két produkcióval bővül a gyerekeknek szóló darabok repertoárja a Nemzeti Táncszínházban. 8-án a Budapest Táncszínház előadásában debütál a Pinokkió, 9-én pedig a Budai Várban lesz látható a Duna Táncműhely az Ami a szívedet nyomja című, kiskamaszoknak szóló műsora. A színházban hagyott tízforintos érmékből pedig az UNICEF segítségével tiszta vízhez, oltóanyaghoz jutnak a legrosszabb sorban élő gyerekek.

0 Tovább

gyerekszemle

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek