Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mosolyogni a kórházban is lehet!

17 692 gyerek, 11 727 szülő, 400 önkéntes, 23 kórház - ez a Mosolygó Kórház Alapítvány tavalyi éve számokban.

Minden kórházba került gyereknek szüksége van az alapvető emberi kapcsolatok ápolására, hogy az idegen és sokszor félelmetes közegben kiegyensúlyozott maradhasson. A Mosolygó Kórház Alapítvány (MKA) tíz éve dolgozik azon, hogy önkéntesek bevonásával segítséget nyújtson a gyerekeknek és szüleiknek a kórházi környezet elfogadásában, lelkiállapotuk javításában. Művészeti és pszichológiai tevékenység együttes lehetőségeiről, a jó gyakorlatokról és az ellentmondásokról szólt az alapítvány kreatív workshopja és konferenciája október 6-án Budapesten.

0 Tovább

Gesztitől Oroszlán Szonjáig: mese a beteg gyerekekért

A Bátor Könyv az első virtuálisan íródó, sokszerzős mese, melyet most júniusban indított el a Bátor Tábor Alapítvány. Az idén tízéves Bátor Tábor ezzel a mesével köszönti azt a háromezer gyereket, akik náluk táboroztak az évek során. A mese első fejezetét D. Tóth Krisztina írta: a hét és háromnegyed éves Daninak hosszú ideig kell kórházban maradnia, és hogy a kisfiú emiatti szomorúságát enyhítse, édesanyja mesélni kezd neki egy kis vízcseppről, Cseppről, aki különlegesen izgalmas kalandokba keveredik. A kalandok hétről hétre egy-egy mesében bontakoznak ki, melyeket mindig más szerző ír.

0 Tovább

Milyen gyerekalapítványt támogat a Való Világ?

A RTL Klub legnézettebb műsorában, a Való Világban jótékonysági hét tart. Az RTL az sms-ek nettó árát a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítványnak utalja át, és közösen keresik fel a legszegényebb kistérségeket.

De miért pont a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítványra esett a választás?

A rossz nyelvek és a konspirációs elméletek szerint az ok rendkívül prózai. A Való Világ masszív nézettségét úgy lehet fenntartani, ha olykor-olykor olyan jeleneteket is sugároznak az összefoglalókban, melyek túllépnek a 12-es karika határain, és melyek miatt az RTL Klub komoly büntetésekre számíthat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságtól. Ezt megelőzendő vagy mérséklendő, a csatorna Orbán Viktor főtanácsadója, Hegedűs Zsuzsa alapítványát támogatva közhasznú programot indít a legnépszerűbb műsorában. Vállalva ezzel azt is, hogy az elkerülhetetlen közszolgálati unalom miatt átmenetileg többen kapcsolgatnak el a Való Világ összefoglalójáról máshová. Más elméletek szerint pedig a jótékonykodás csak szemfényvesztés, és a csatorna "lenyeli" a befolyt összeg nagy részét.

A Való Világgal kapcsolatban számtalan népszerű összeesküvés-elmélet látott már napvilágot, és még a leghihetőbbekről is rendre kiderült, hogy semmi alapjuk, valószínűleg ezzel is így lesz. Számos érv szól ugyanis amellett, hogy az RTL és a Való Világ a Hegedűs Zsuzsa által vezetett Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítványt választotta.

0 Tovább

gyerekszemle

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek