Fa építőkockája szinte mindenkinek volt, és ma is sokan beszerzik a gyerekeiknek. Összeszedtük néhány dizájnerek által újragondolt változatát a megunhatatlan klasszikusnak.

Kevés formából bármit

Az Ukoonto építőszettje ugyan nem újít különösebben a fakockákon, viszont éppen az egyszerűsége teszi különlegessé. A hatféle alakú, festetlen kockák emiatt sokféleképpen kombinálhatóak.

Színesrúd fából

Az iskolai színesrúdkészletre emlékeztet ez az arányokat gyakoroltató építőkocka, ami a kreatitást és a matematikai gondolkodást ötvözi.

Egyensúlyozó kockák

A Balancing Blocks a kreativitás és a szépérzék mellett a gyerekek ügyességére, logikájára épít: a különböző méretre és alakra faragott kockák eltérő súlypontja miatt szokatlan építményeket rakhatnak össze.

Mágneses építőkockák

Az egyensúlyozás helyett a legkülönbözőbb mozgatható formák építésére alkalmasak a Tegu-szettek. A natúr elemekből a mágnes segítségével robotokat, járműveket, bonyolult építményeket készíthetnek a gyerekek.

Alaképítés

Ezzel a kockaszettel 3D-s embereket, állatokat építhetnek a gyerekek. A MillerGoodmann tervezőpárosa az impozáns, klasszikus építőkockapuzzle-ök mellett nemrég piacra dobta a Playshape nevű szettét, melynek különböző fa elemeiből változtaos kreatúrák készíthetők.