A környezettudatosságra nevelő babaházak általában több száz dollárba kerülnek, így valószínűleg nem egyhamar kerülnek fel a legkeresettebb játékok listájára. A szigorúan környezetkímélő anyagokból készített babaházak egyszerű és szép kivitelezésű bútorai, fugurái mellett gyakori kiegészítők a napelemek, a szélerőművek, a hibridautók és a LED-égők.

Összeszedtünk néhány 3 éves kortól ajánlott játék-ökoházat. Általában 15-20 ezer forintnak megfelelő áron kaphatóak, de van köztük közel 100 ezer forint értékű is.

A Grasshopper energiatakarékos kiegészítőkkel ellátott babaházához már 65$-ért hozzá lehet jutni:

A Smart Gear szelektív hulladékgyűjtőt is ad a babaház mellé. (Ára 150$)

A Plan Toys egy egész kis ökofalut kínál a környezettudatos családoknak: az Eco Town-hoz még hibridautóknak is terveztek töltőállomást. (Ára 150$)

A Modern Lola háza az előbbiekhez képest már nem csak a megjelenésében környezetbarát: szinte teljes egészében tartós bambuszból készült, a négy újratölthető elem a tetőbe épített napelemek segítségével tölhető fel, a babaszobákat pedig LED-izzókkal világítják meg. (Ennek megfelelően az ára is borsosabb: 500$)

A kedves, mesebeli hangulatú házak mellett a legmodernebb trendek alapján tervezett játékok is megtalálhatóak. Ilyen például a a Plan Toys-tól a Green Dollhouse 190$-ért:

 

És végül egy lélegzetelállító babaház a Brinca Dadától szintén napenergiával, LED-lámpákkal, természetes anyagokból. (Ára 300 $)
(Még több kép itt.)

 

Kövess minket Facebookon is!