Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Gyerekikonok, trendek: Johnny Depp és Justin Bieber

A hétvégén rendezték meg a 24. Nickelodeon Kids' Choice Awards-ot (NKCA) Los Angelesben. A Nickelodeon tévécsatorna NKCA-gáláját minden évben nagyszabású élőshow kíséri, melyen tízezer gyerek vesz részt. A csatorna a gyereknézők szavazatai alapján ítéli oda a korábbi logóját, vagyis egy narancssárga léghajót formázó díjat a gyerekek körében leginkább kedvelt sztároknak. A 2011-es gála nagy meglepetéseket nem tartogatott - a szavazatok alapján az amerikai gyerekek legnagyobb ikonjai Johnny Depp és Justin Bieber.

Justin Bieber a legnépszerűbb énekes kategória győztese lett, ráadásul Baby c. számával a legnépszerűbb dalért járó léghajót is hazavihette. A női énekesek közül Katy Perry-ért rajonganak a legtöbben, a legnépszerűbb együttes pedig a Black Eyed Peas lett.

0 Tovább

A Rango dohányzásra szoktatja a gyerekeket?

"A Rango hatására gyerekek tömegei fognak rászokni a dohányzásra" - állítja Stanton Glantz a California-San Francisco Egyetemen működő dohányzásellenes központ igazgatója. Glantz szerint azok a gyerekek, akik hosszabb ideig nézik, ahogyan a karakterek dohányoznak a vásznon, kétszer-háromszor nagyobb eséllyel szoknak rá a dohányzásra, mint azok a társaik, akik ritkán látnak hasonló jeleneteket.


De nem csak San Franciscóban félnek a nézettségi listák élén álló Rango hatásától. "A filmben több mint hatvan olyan pillanat van, melyben dohányoznak" - állapította meg Kori Titus, a sacramentói dohányzásellenes nonprofit szervezet, a Breathe California vezérigazgatója. A szervezet Thumbs Up! Thumbs Down! programjában gyerekek és felnőttek vizsgálnak olyan filmeket, melyekben rágyújtanak, és megszámolják, hányszor cigiznek bennük a szereplők. A Rango ebből a szempontból igazán veszélyes mozinak minősül, ugyanis csak a Disney 101 kiskutya c. rajzfilmje közelíti meg a bagós jelenetek kritikus mennyiségét: a láncdohányos Szörnyella De Frász nagyjából szintén hatvanszor tűnik fel cigarettával a kezében.

1 Tovább

Oscar-jelöltek: a legjobb animációs zenék

Tegnap a legjobb animációs egészestés és rövidfilmeket posztoltuk, mára a legjobb filmzenéért és betétdalért induló animációs jelölteket szedtük össze.

Update: A legjobb betétdal a We Belong Together (Toy Story 3) lett.

Legjobb filmzene:

Így neveld a sárkányodat (John Powell)

A kategória többi jelöltje:
Eredet
(Hans Zimmer)
A király beszéde (Alexandre Desplat)
127 óra (A.R. Rahman)
Social Network - A közösségi háló (Trent Reznor, Atticus Ross)

Legjobb betétdal:

I See the Light (Aranyhaj és a nagy gubanc)

We Belong Together (Toy Story 3)

A kategória többi jelöltje:
Coming Home
(Country Strong)
If I Rise (127 óra)

0 Tovább

Hétvégi műsorajánló (november 6-7.)

Minden pénteken hétvégi műsorajánlót állítunk össze a tévéprogramokból. A már futó sorozatokat, matinékat nem soroljuk fel, inkább az érdekesnek látszó filmekből, új sorozatokból válogatunk. Olyan műsorokat igyekeztünk összegyűjteni, melyek elsősorban 6-8 éves kortól egészen a kamaszkorig szórakoztatóak lehetnek. Mindenesetre belinkeltük a filmek magyar és angol nyelvű adatlapjait, ahol bővebben is lehet olvasni róluk.

Természetesen, mint minden lista, ez sem lehet teljes, ha valami kimaradt volna, a kommentekben szabadon kiegészíthető, folytatható az ajánló.

0 Tovább
12
»

gyerekszemle

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek