A hétvégén rendezték meg a 24. Nickelodeon Kids' Choice Awards-ot (NKCA) Los Angelesben. A Nickelodeon tévécsatorna NKCA-gáláját minden évben nagyszabású élőshow kíséri, melyen tízezer gyerek vesz részt. A csatorna a gyereknézők szavazatai alapján ítéli oda a korábbi logóját, vagyis egy narancssárga léghajót formázó díjat a gyerekek körében leginkább kedvelt sztároknak. A 2011-es gála nagy meglepetéseket nem tartogatott – a szavazatok alapján az amerikai gyerekek legnagyobb ikonjai Johnny Depp és Justin Bieber.

Justin Bieber a legnépszerűbb énekes kategória győztese lett, ráadásul Baby c. számával a legnépszerűbb dalért járó léghajót is hazavihette. A női énekesek közül Katy Perry-ért rajonganak a legtöbben, a legnépszerűbb együttes pedig a Black Eyed Peas lett.

A szavazás alapján a gyerekek körében Johnny Depp a legkedveltebb színész, Miley Cyrus pedig a legnépszerűbb színésznő. Miley Cyrus sikere tehát töretlen: a Hanna Montanáért 2008-ban a legjobb tévés színésznőnek és a legjobb énekesnőnek választották, a gyerekek most moziszínésznőként is elismerték.

A legnépszerűbb színésznő, Miley Cyrus és a legkedveltebb tévészínésznő, Selena Gomez

Kategóriájuk legtöbb voksát a filmek közül a The Karate Kid (A karatekölyök), az animációs filmek közül pedig a Despicable Me (Gru) film kapták. A Shrek 4 - Shrek a vége, fuss el vélében a Szamárnak kölcsönzött hangjáért Eddie Murphy megkapta a legnépszerűbb hangért járó díjat. Justin Timberlake-et pedig a Shriners gyerekkórházért végzett karitatív munkájáért ismerte el a Nickelodeon. (Tavaly Michelle Obamát választották a legnagyobb segítőnek.)

A televíziós személyiségeknek járó díjakból pedig következtethetünk a magyar gyerekek következő nagy kedvenceire is: a Hannah Montana-tolltartókat valószínűleg lassan majd itthon is leváltják az iCarly-iskolaszerek, ugyanis idén az iCarly bizonyult a legnépszerűbb tinisorozatnak, ráadásul a legviccesebb szereplőnek járó elismerést Jennette McCurdy kapta az ebben nyújtott alakításáért. A legnépszerűbb tévészínész és tévészínésznő Dylan Sprouse és Selena Gomez lettek.

Kép: http://www.thesun.co.uk/