Egy klasszikus amerikai esti mesét, a Goodnight Moon-t parodizálja egy gyerekkönyvszerző. A Goodnight Moon-ban a már ágyba bújt kisnyuszi számba veszi, mi minden van a szobájában, majd mindegyiknek jó éjszakát kíván és elalszik. A szobának igazi békebeli hangulata van: állatos képek a falon (az egyik például egy holdat átugró tehenet ábrázol), játékos macskák a szőnyegen, pattogó tűz a kandallóban – a technikát egyetlen tárcsás telefon képviseli. Margaret Wise Brown 1947-es meséje Clement Hurd illusztrációin elevenedik meg, az animált mese narrátora Susan Sarandon.

A most karácsonyra kijött amerikai paródia aktualizálja a Goodnight Moon-t: a Goodnight iPad-ben a képeken lévő állatok, az egyujjas kesztyű helyett a Facebooktól, az okostelefontól, a táblagéptől, a hatalmas „LCD Wifi HDTV”-től kell elköszönni elalvás előtt. Az Ann Droyd szerzői álnév David Milgrim gyerekkönyvírót és illusztrátort rejti, akinek meséjében a „fényesen nyüzsgő szobában” egy gyerek a Doommal játszik, a képernyővédőn a holdat tehén helyett az Angry Birds egyik madara ugorja át, három kis e-könyvolvasóban pedig tízezer kötet lapul.

Margaret Wise Brown esti meséjének végén a kisnyúl jó éjszakát kíván a csillagoknak, az égnek és a zajoknak. David Milgrimnél az androidoktól, az alkalmazásoktól, a képernyőktől, a gadgetektől köszön el a nyüzsgő nyúlcsalád. A klasszikus mese paródiája az amerikai Penguin kiadónál jelent meg, Milgrim a New York Times-nak azt mondta, az újraírást a Goodnight Moon-ban ábrázolt otthon teljes megváltozása, lecserélése inspirálta.

Kövess minket Facebookon is!