Jövő héten már az első adventi vasárnapot ünnepeljük, éppen ezért a legfrissebb téli vagy karácsonyi tematikájú gyerekkönyvekből válogattunk össze egy csomagot. Mindegyikről írni fogunk – kivételesen nem hétvégenként, hanem sűrűbben a következő két hétben. Most egy kis ízelítőt mutatunk az egyébként nagyon izgalmasnak tűnő kínálatból.

Elfelejtett lények boltja
Cerkabella Könyvkiadó/Mo&Mo Bt.

Sokszerzős, több illusztrátoros gyűjtemény kortárs írók történeteiből. Tulajdonképpen könyves adventi kalendárium: 24 szerző meséit és verseit tartalmazza.


Demény Péter: Hóbucka Hugó a mókusoknál
Keszeg Ágnes illusztrációival
Koinónia Kiadó

Meseregény egy hóemberről, aki távolra szakadt az otthonától, és aki interneten gyűjt információt a Hó és Hideg birodalmáról.


Berszán István: Angyalok meséi
Szabó Zelmira illusztrációival
Koinónia Kiadó

Hét mese az angyalokról, akik néha megjelennek nekünk. Berszán István történeteiből kiderül, hogyan dolgoznak azon az angyalok, hogy az emberi világ kuszaságait kibogozzák.


Bob Hartman: Karácsonyi mesélő könyv
Kállai Nagy Kriszta illusztrációival
Harmat Kiadói Alapítvány

Bob Hartman a Jézus születését hírül adó bibliai beszámolókat, a karácsonyi szokásokról szóló történeteket és legendákat különböző népek elbeszéléseiből meríti.


Vicki Howie: Aki bújt, aki nem - Karácsonyi nyitogató
Harmat Kiadói Alapítvány

Jézus születését meséli el ez a lapozó, nyitogatható ajtókkal, ablakokkal.


Tom Schamp: Ottó a hóban
Csimota Kiadó

Ottó és papája síelni indulnak, a böngészőben a hüttéig tartó utat követhetjük végig.


Végh György: A kéményseprő hóember
Molnár Jacqueline illusztrációival
Pozsonyi Pagony Kft.

Ez a könyv kakukktojás a legfrissebb téli gyerekkönyvek között: Az 1982-ben elhunyt Végh György kézirataiból özvegye, Takács Márta állította össze A kéményseprő hóembert.


Zágoni Balázs: Barniék tele
Visky Ruth-Boglár illusztrációival
Koinónia Kiadó

Zágoni Balázs szeleburdi Barnijával és húgaival már három kötetben is találkozhattunk, ezúttal elvarázsolt medencék, láthatatlan bálnák, álommanók, pónik és kalózok világába utaztatják olvasóikat.

Kövess minket Facebookon is!