Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Gyerekkönyvek a Könyvfesztiválra

Összeválogattuk, mi az, amibe biztosan bele kell lapozni a ma nyíló Könyvfesztiválon - kis ízelítő az alkalomra megjelent rengeteg gyerekkönyvből.

6 éves korig

2 Tovább

Jelmezversennyel az olvasás népszerűsítéséért - felhívás

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése, a Kossuth Kiadó Zrt. és a Magyar Irodalomtörténeti Társaság jelmezes vetélkedést hirdet "Irodalom Jelmezben" címmel a
XIX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál alkalmából általános és középiskolás diákcsoportok számára.

A szervezők április 21-én, szombaton 10-16 óra közt a XIX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon, a Millenárison várják az olvasmányaik szereplőinek alakját magukra öltő diákcsoportokat, akik így jelmezeikkel népszerűsítik az olvasást. (A csapatversenybe minimum 5 fővel lehet nevezni.)

0 Tovább

Átadták az Év Gyermekkönyve díjakat

Nyulász Péter a Helka, Lakatos István a Dobozváros című művéért vehette át az Év Gyermekkönyve 2011 díjat hétfőn Budapesten. Az elismeréseket Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár adta át a nemzetközi gyermekkönyvnap alkalmából.

0 Tovább

Gyerekkönyv a Hitchcock-filmek főcímjeinek készítőjétől

Saul Bass (1920-1996) a 20. század egyik legnagyobb hatású amerikai grafikusa és főcímtervezője volt. Pályafutása alatt többek között Alfred Hitchcock, Stanley Kubrick és Martin Scorsese kérte fel mozifilmek főcímeinek készítésére, például a Casinóéra, a Spartacuséra, a Cape Fearére és a Psychoéra. Bass több amerikai nagyvállat logóját tervezte meg, például a United Airlines 1974 és 1993 között használt logóját.

The Title Design of Saul Bass from Ian Albinson on Vimeo.

Bass egy gyerekkönyvet is illusztrált 1962-ben: Henri's Walk to Parist most ötven évvel az első megjelenés után újra kiadták. A történet főhőse egy fiú, aki a vidéki Franciaországon él, és arra vágyik, hogy egyszer eljusson Párizsba, a könyv az utazás élményéről szól.

0 Tovább

Városismertető könyvsorozat gyerekeknek

A lakókörnyezetük feltérképezésére, megismerésére ösztönzi a gyerekeket egy kezdeményezés. A kultúrAktív Egyesület városismertető könyvsorozata, a Tiéd a város az épített környezet sajátosságaira, problémáira hívja fel a 8-12 évesek figyelmét. Pécs, Sepsiszentgyörgy és Kudimkar után 2012-ben Egerben és Budapesten jelennek meg a sorozat következő kötetei. Az első, őszre tervezett budapesti rész Belső-Erzsébetvárossal, a Zsidónegyeddel fog foglalkozni.

0 Tovább

Gyászjelentéseket író fiúról és ingerlékeny kutyáról szólnak az év legkiválóbb gyerekkönyvei

Egy tegnapi ünnepségen hirdették ki az American Library Association éves díjazottjait, többek között a Newbery- és a Caldecott-éremmel kitüntetett gyerekkönyveket is. A gyerekkönyvtárosokból álló zsűri döntése alapján Jack Gantos regénye és Chris Raschka képeskönyve bizonyult a legjobbnak.

0 Tovább

Vizsgálják, hogyan kerülhetett hiba a mesekönyvekbe

Képzeljük el, hogy egy könyvtáros kezébe kerül egy nyomdai és nyelvhelyességi hibákat tartalmazó gyerekkönyv, a könyvtáros ezt követően nyilatkozik az egyik legnagyobb hírszolgáltatónak és a nem éppen minőségi kiadványok ügyéből hír lesz! Elég valószínűtlennek tűnik, hogy ez megtörténjen.

0 Tovább

Szörnyek, agresszió, pusztítás: egy különleges mese gyerekeknek

Ezen a héten egy rendhagyó gyerekkönyvet mutatunk be: egy képeskönyv filmadaptációjából készült ifjúsági regényt, az Ahol a vadak várnak-ot - egy agresszív, mégis szívbemarkoló könyvet.

0 Tovább

Kövéren is lehet értékes valaki?

Lenka éppen teliholdkor született, és éppen olyan kerekded is, mint amilyen a hold volt akkor. Ám kövérsége miatt nincsenek barátai. Lenkát kiközösítik a gyerekek: nem ugróiskoláznak, nem fociznak, nem hullahopoznak vele, mert úgy gondolják, hogy az alakja miatt úgysem volna képes lépést tartani a többiekkel. Az sem segít sokat, hogy Lenka visszúhózódó, magának való kislány - az elutasítások miatt csak még félénkebb, még sebzettebb lesz. Játszótársak híjján a magányos rajzolásban teljesedik ki - akkor is éppen egyedül rajzolgat, amikor egy kisfiú, Palkó rátalál, és végül összebarátkoznak.

0 Tovább

A mesék saját életet élnek

Sok gyerekkönyvszerző vallotta már be, hogy a sikeres történetötleteit tulajdonképpen a gyerekeinek köszönheti - a nemrég elhunyt Czigány Zoltán Csoda és Kószá-ja is a közös esti mesékből lett IBBY-díjas kortárs klasszikussá. Menyhért Anna pedig nemcsak bevallja, mennyi mindent köszönhet kisfiának, hanem egyenesen arról ír mesét, hogy Tomi fantáziájának köszönhetően hogyan növekszik, fejlődik tovább a felnőtt által kitalált alaptörténet.

0 Tovább
«
1234

gyerekszemle

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek