Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Pályázatok általános és középiskolásoknak

Többen jelezték az olvasók közül, hogy szívesen látnának egy leltárszerű pályázati ajánlót a gyerekeknek, kamaszoknak szóló aktuális kiírásokból. Utánanéztünk, milyen pályázatokra lehet jelentkezni március-áprilisban, ezekből közlünk most egy válogatást. A képző- és előadóművészeteken át a természettudományokig számos területen hirdettek meg programokat. A sorrend a jelentkezési határidők alapján állt össze.

1. A XIII. Kerületi Közművelődési Nkft. hagyományaihoz híven, ez évben is országos rajzpályázatot hirdet 5-6. osztályos és 7-8. osztályos, valamint 9-12 osztályos diákok részére. Pályázni lehet egy tetszőleges József Attila vers illusztrálásával, melynek technikája szabadon választott.

A pályázat beadási határideje: 2011. március 4.
A pályázati kiírás letölthető a www.kult13.hu és a www.pszk13.hu honlapokról.

0 Tovább

"Sok kiadó kifejezetten keresi az új szerzőket" - Nánási Yvette a gyerekkönyvkiadásról

Idén februárban immár harmadik alkalommal rendezik meg a kétévente kiírt Aranyvackor-pályázat díjátadó ünnepségét. Az Aranyvackorra olyan pályamunkákat vártak, melyek szinte kész gyerekkötettervek: szöveget és illusztrációt egyaránt kellett tartalmazniuk. A felnőttek pályázata mellett elindították az iskolás csoportoknak szóló Kisvackort is, melyre alsósok papírszínházait, mesekönyveit várták. Az eredményhirdetésekre egy háromnapos eseményen, a Kortárs Gyerekirodalmi Napokon kerül sor a Petőfi Irodalmi Múzeumban. A rendezvény részletes programjáról itt lehet tájékozódni. Minden program ingyenesen, de azoknak, akik az első két napon zajló szakmai konferenciákon szeretnének részt venni, előzetesen kell regisztrálniuk.

Az Aranyvackor szervezése és a Kortárs Gyerekirodalmi Napok lebonyolítása idén a Magyar Gyerekkönyvkiadók Egyesüléséhez (MGYKE) került. A 12 kiadót tömörítő MGYKE igazgatóját, Nánási Yvette-et belterjességről, ifjúsági irodalomról, hiányosságokról és a magyar gyerekirodalom nemzetközi mezőnyben elfoglalt helyéről kérdeztük.

A kétévente kiírt Aranyvackor-pályázatot eddig a Pozsonyi Pagony Kiadó koordinálta. Hogyan került át a Magyar Gyerekkönyvkiadók Egyesüléséhez az Aranyvackor szervezése?

A jelenleg tizenkét kiadót képviselő egyesülés tagja a Pagony is, mindannyian egyetértettünk abban, hogy az Aranyvackor lebonyolítása inkább közösségi feladat, mint egy kiadóé. Ezért vettük át a feladatot, és ez így talán jobban is működhet: egy kiadótól független szervezet bonyolítja le, ami jelentős könnyebbséget jelent a pályázat partnerkiadóinak, a pályázóknak is. De persze praktikus oldala is van a döntésnek: legutóbb, 2009-ben nagyjából 240 kötettervet kaptunk, idén 270-et. Egy kiadónak a működési feladatok ellátása mellett komoly szervezési nehézséget okoz ennyi munkát végigolvasni, elemezni, kiértékelni, az Egyesülésen belül ezt egyszerűbb kezelni.

0 Tovább

Az egy mi? - meseíró pályázat iskolásoknak

A Nemzeti Tankönyvkiadó mesepályázatot írt ki 3-8. osztályos iskolásoknak, három kategóriában. A pályázatkiírás:

Hallottál már az alábbi furcsa település-, növény- és állatnevekrol? Honnan eredhet az elnevezésük? Ki nevezte el oket így és miért?

Nemesboldogasszonyfa, Ökörítófülpös, Szépkenyeruszentmárton, Berzengomag, Boszorkányléptefu, Pimpimpárévirág, Angyalbojt, Semfusemfa, Csilpcsalfüzike,Szemercsésvakászka,Szélhajtóküsz, Bábakalács, Kalaposszattyú, Közönséges békakonty, Nyúlszapuhafu, Ékfarkú halfarkas, Aranyos bábrabló, Cankópartfutó, Felpillantó küllo, Havasi pityer, Kacagócsér, Karmazsinpirók, Kormos szerkoKofúró csík, Laposcsoru víztaposó, Leánykoncér, Parlagi pityer, Rövidkarmú fakusz, Széles durbincs, Vésettajkú paduc, Vízibuzganika.

Segíts megfejteni ezt a talányt saját mesédben! Hívd segítségül a fantáziádat! Válassz a felsorolt nevek közül egyet, és írj hozzá eredetmesét!


A Nemzeti Tankönyvkiadó ebben az évben is izgalmas meseíró pályázatot hirdet az általános iskolák 3–8. osztályos diákjai számára.


Beküldési határidő: 2011. február 21.

Kategóriák:
1. kategória: 3–4. osztály
2. kategória: 5–6. osztály
3. kategória: 7–8. osztály

Egy diák egy mesével pályázhat. Egy iskolából minden kategóriában maximum 3-3 pályázat küldhető be.

Terjedelem:
maximum 3 kézzel írott oldal. A pályázat csak a kiíráshoz készült űrlapon küldhető be a pályázó kézírásával! A pályázat beküldhető postán, vagy leadható a Nemzeti Tankönyvkiadó épületének portáján zárt borítékban a hét minden napján.

Cím:
1143 Budapest, Szobránc u. 6-8. Kérjük, a borítékra írják rá: AZ EGY MI?

A pályázati űrlapokat innen tölthetik le.

(Első oldalnak a kiválasztott névhez tartozó űrlapot kell kitölteni, a további oldalakhoz pótlap a dokumentum végén található.)

 

Kövesd a Gyerekszemlét a Facebookon is!

0 Tovább
12
»

gyerekszemle

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek