A Nemzeti Tankönyvkiadó mesepályázatot írt ki 3-8. osztályos iskolásoknak, három kategóriában. A pályázatkiírás:

Hallottál már az alábbi furcsa település-, növény- és állatnevekrol? Honnan eredhet az elnevezésük? Ki nevezte el oket így és miért?

Nemesboldogasszonyfa, Ökörítófülpös, Szépkenyeruszentmárton, Berzengomag, Boszorkányléptefu, Pimpimpárévirág, Angyalbojt, Semfusemfa, Csilpcsalfüzike,Szemercsésvakászka,Szélhajtóküsz, Bábakalács, Kalaposszattyú, Közönséges békakonty, Nyúlszapuhafu, Ékfarkú halfarkas, Aranyos bábrabló, Cankópartfutó, Felpillantó küllo, Havasi pityer, Kacagócsér, Karmazsinpirók, Kormos szerkoKofúró csík, Laposcsoru víztaposó, Leánykoncér, Parlagi pityer, Rövidkarmú fakusz, Széles durbincs, Vésettajkú paduc, Vízibuzganika.

Segíts megfejteni ezt a talányt saját mesédben! Hívd segítségül a fantáziádat! Válassz a felsorolt nevek közül egyet, és írj hozzá eredetmesét!


A Nemzeti Tankönyvkiadó ebben az évben is izgalmas meseíró pályázatot hirdet az általános iskolák 3–8. osztályos diákjai számára.


Beküldési határidő: 2011. február 21.

Kategóriák:
1. kategória: 3–4. osztály
2. kategória: 5–6. osztály
3. kategória: 7–8. osztály

Egy diák egy mesével pályázhat. Egy iskolából minden kategóriában maximum 3-3 pályázat küldhető be.

Terjedelem:
maximum 3 kézzel írott oldal. A pályázat csak a kiíráshoz készült űrlapon küldhető be a pályázó kézírásával! A pályázat beküldhető postán, vagy leadható a Nemzeti Tankönyvkiadó épületének portáján zárt borítékban a hét minden napján.

Cím:
1143 Budapest, Szobránc u. 6-8. Kérjük, a borítékra írják rá: AZ EGY MI?

A pályázati űrlapokat innen tölthetik le.

(Első oldalnak a kiválasztott névhez tartozó űrlapot kell kitölteni, a további oldalakhoz pótlap a dokumentum végén található.)

 

Kövesd a Gyerekszemlét a Facebookon is!