Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Jelmezversennyel az olvasás népszerűsítéséért - felhívás

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése, a Kossuth Kiadó Zrt. és a Magyar Irodalomtörténeti Társaság jelmezes vetélkedést hirdet "Irodalom Jelmezben" címmel a
XIX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál alkalmából általános és középiskolás diákcsoportok számára.

A szervezők április 21-én, szombaton 10-16 óra közt a XIX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon, a Millenárison várják az olvasmányaik szereplőinek alakját magukra öltő diákcsoportokat, akik így jelmezeikkel népszerűsítik az olvasást. (A csapatversenybe minimum 5 fővel lehet nevezni.)

0 Tovább

Retró mese koszos gyerekekről – és egy fotópályázat

A legnagyobb igyekezet ellenére is könnyen maszatos lehet az ember tetőtől talpig. Szutyoksári és kutyája, Koszmók pedig szinte vonzzák a piszokkal járó helyzeteket. Annie M. G. Schmidt és Fiep Westendorp holland szerzőpáros retró meséjében minden a koszról és a tisztaság megőrzésének lehetetlenségéről szól.

0 Tovább

Olimpiai rajzok, egypercesek a színpadon - pályázatok általános és középiskolásoknak

A londoni olimpia közeledtével a British Council rajzpályázatot írt ki, amelynek témája az olimpiai játékok, de ha valaki inkább a színpadon mutatná meg, mit tud, választhatja az Országos Színháztörténeti Múzeum pályázatát, amelynek keretében a gyerekeknek Örkény egyperceseiből kell játszaniuk. Összegyűjtöttük az aktuális pályázatokat általános és középiskolás diákok részére.

0 Tovább

Rajzolj és nyerj! - pályázatok óvodásoknak, iskolásoknak

Összegyűjtöttük az óvodásoknak, általános és középiskolásoknak szóló aktuális pályázatokat. Ismét sok helyre lehet rajzolni, például Vukot. A sorrend a jelentkezési határidők alapján állt össze. A végére betettünk két messzi határidejű, de sok tervezést, munkát igénylő felhívást. Ha valami kimaradt, kommentben írjátok meg!

0 Tovább

Őszi pályázatok óvodásoknak, iskolásoknak

Összegyűjtöttük az óvodásoknak, általános és középiskolásoknak szóló aktuális pályázatokat. Főleg rajzolni lehet. A sorrend a jelentkezési határidők alapján állt össze.

0 Tovább

Iskolakezdés előtti pályázatok gyerekeknek

Összegyűjtöttük az általános és középiskolásoknak szóló aktuális pályázatokat. A sorrend a jelentkezési határidők alapján állt össze.


Magyarok Szent Koronája novella- és rajzpályázat

A Magyar Koronaőrök Egyesülete novella- és rajzpályazatot hírdet meg a Magyarok Szent Koronája témában.

Pályázni lehet 6 és 18 éves kor között.

A beadás módja: novellák email-ben (koronaorseg@koronaorseg.hu), rajzok postai úton (Magyar Koronaőrök Egyesülete, 1185. Budapest, Honvéd u 2.)

Beadási határidő: 2011. augusztus 2.

Részletes kiírás itt.

0 Tovább

Nyári pályázatok gyerekeknek

Bár a nyáron viszonylag kevesebb pályázatot hirdetnek meg, egy-két érdekesebb így is akad. Összegyűjtöttük a gyerekeknek kiírt júliusi pályázatokat. A sorrend a jelentkezési határidők alapján állt össze.

Kritikaíró pályázat 16 éves korig

Írj egy ajánlót az új Ruminiről a Pagony Kiadónak!
A legjobb két cikket közlik a Pagony oldalán, és szerzőik választhatnak egy Pagony kiadású könyvet ajándékba az ajánlóért, hogy legyen mit olvasniuk a Rumini után is.

Egy feltétel van: ne legyél idősebb 16 évesnél, és persze olvasd el jó alaposan a könyvet! 2000-5000 karakteres írásokat várnak (ez körülbelül 3 kézzel írt oldal vagy 1-2 formázatlan oldal a számítógépben).

Beküldési határidő: június 24. (A kritikaíráshoz segítséget itt adnak.)

Rajzpályázat mindenkinek

Csutkamanó barátai - Készíts olyan mesefigurákat, amelyek egyediek, amiket még soha sehol nem láttatok, amelyek a fantáziátokban születtek meg!

A pályázó lehet gyermek, felnőtt, szülő, iskola, óvoda, csoport, egyén

Határidő: 2011. július 5. (Részletek itt.)

0 Tovább

Májusi pályázatözön

A 4. Gyerek ARC az E.ON EnergiaKaland elnevezésű tanulási programmal együttműködve, két korcsoportban hívják kalandra pályázóinkat az energia birodalmába. Mindkét korcsoport pályázóit arra kérik, gondolkozzanak el azon, hogyan lehet az energiafogyasztással takarékosan bánni.

A4-es formátumú lapra tetszőleges technikával alkotott pályamunkákat várnak.

Pályázati témák korcsoport szerint:
* 6-9 évesek: Illusztráld a mesét!
* 10-14 évesek: Legyél feltaláló!

Beküldési határidő: 2011. május 5.

A Budapesti Amerikai Nemzetközi Iskola novellaíró pályázatot hirdet 12-19 éves diákoknak. 2011 májusában rendezik meg a 6. novellaíró versenyt, amelyre várnak minden Magyarországon élő 12-19 éves magyar és külföldi diákot.
A kezdeményezés célja az angol nyelvű novellaírás és olvasás népszerűsítése a fiatalok körében.
Beadási határidő: 2011. május 9.

0 Tovább

Tavaszi pályázatok gyerekeknek

Korábban már írtunk a márciusi és áprilisi határidejű pályázatokról általános és középiskolásoknak, most ezt a sort bővítjük az újabb áprilisiakkal és májusiakkal. A sorrend a jelentkezési határidők alapján állt össze.

Rajzolj saját mesét!

A Karcolat Egyesület "Rajzolj saját mesét!" címmel rajzpályázatot hirdet, melyre két korcsoportban, 10-12 és 13-15 éves gyermekek rajzait (grafikáit, vizuális alkotásait) várja, technikai megkötés nélkül. A mű lehet önálló kép vagy több alkotásból álló sorozat, a pályázat kikötése, hogy a képeken hétköznapi gyerekek oldják meg a felmerülő problémákat.

A képeket elektronikus (scannelt vagy lefotózott) formában (jpg, bmp, tiff, gif képfájl), elektronikus úton (e-mailben) kell beküldeni a mese@karcolat.hu címre. Részletek itt.
A pályaművek beadási határideje: 2011. április 18, hétfő éjfél.

0 Tovább

Tervezz Google-logót!

Meghirdették az első magyarországi Doodle 4 Google logótervező rajzversenyét. A versenyen minden általános és középiskolás indulhat, és megtervezheti a Google kezdőlapjának logóját, amit egyetlen nap alatt akár milliók is láthatnak majd - írja a verseny honlapja.

Részletek a kiírásból:

"A doodle-öd fejezze ki, hogy mit is jelent Neked Magyarország! Engedd szabadon a fantáziád: gondolhatsz kultúrára, történelemre, tudományra, zenére, irodalomra, ételekre-italokra, sportra és sok minden másra. Ha van kedvenc magyar sportolód, vagy egy hely, ami számodra Magyarország szimbóluma, esetleg megragadott egy hazai vonatkozású történelmi esemény, vedd elő a kreativitásodat, és vesd papírra az elképzelésedet! Talán épp Te leszel a szerencsés, akinek a rajza egy napon keresztül látható lesz a www.google.hu kezdőoldalon. Nyerd meg Te a fődíjat, a Zürich-i utazást és a 4 laptop egyikét, valamint nyerj az iskoládnak 1 millió Ft-ot, amit fejlesztésekre használhatnak majd fel!

0 Tovább
«
12

gyerekszemle

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek