Meghirdették az első magyarországi Doodle 4 Google logótervező rajzversenyét. A versenyen minden általános és középiskolás indulhat, és megtervezheti a Google kezdőlapjának logóját, amit egyetlen nap alatt akár milliók is láthatnak majd - írja a verseny honlapja.

Részletek a kiírásból:

"A doodle-öd fejezze ki, hogy mit is jelent Neked Magyarország! Engedd szabadon a fantáziád: gondolhatsz kultúrára, történelemre, tudományra, zenére, irodalomra, ételekre-italokra, sportra és sok minden másra. Ha van kedvenc magyar sportolód, vagy egy hely, ami számodra Magyarország szimbóluma, esetleg megragadott egy hazai vonatkozású történelmi esemény, vedd elő a kreativitásodat, és vesd papírra az elképzelésedet! Talán épp Te leszel a szerencsés, akinek a rajza egy napon keresztül látható lesz a www.google.hu kezdőoldalon. Nyerd meg Te a fődíjat, a Zürich-i utazást és a 4 laptop egyikét, valamint nyerj az iskoládnak 1 millió Ft-ot, amit fejlesztésekre használhatnak majd fel!

Jelentkezz iskoládon keresztül vagy egyénileg (szülőd vagy gondviselőd jóváhagyásával) 2011. március 16. 06:00:00 és 2011.április 16. 23:59:59 között! A győztes doodle-t 2011. június 14-én jelentjük be díjkiosztó gálánk alkalmával, a Műcsarnokban."

A jelentkezésről és a verseny részleteiről bővebben a Doodle 4 Google oldalán lehet olvasni.

A Google logótervező pályázata már 2010-ben, az első meghirdetéskor is nagy sikert aratott. A versenysorozat első győztese James Rotanson Szingapúr színei c. munkája lett.

A képre kattintva nagy felbontásban is megtekinthető a Szingapúr színei.
Érdemes kattintani!

 

Tetszett? Kövesd a Gyerekszemlét a Facebookon is!