Korábban már írtunk a márciusi és áprilisi határidejű pályázatokról általános és középiskolásoknak, most ezt a sort bővítjük az újabb áprilisiakkal és májusiakkal. A sorrend a jelentkezési határidők alapján állt össze.

Rajzolj saját mesét!

A Karcolat Egyesület „Rajzolj saját mesét!” címmel rajzpályázatot hirdet, melyre két korcsoportban, 10-12 és 13-15 éves gyermekek rajzait (grafikáit, vizuális alkotásait) várja, technikai megkötés nélkül. A mű lehet önálló kép vagy több alkotásból álló sorozat, a pályázat kikötése, hogy a képeken hétköznapi gyerekek oldják meg a felmerülő problémákat.

A képeket elektronikus (scannelt vagy lefotózott) formában (jpg, bmp, tiff, gif képfájl), elektronikus úton (e-mailben) kell beküldeni a mese@karcolat.hu címre. Részletek itt.
A pályaművek beadási határideje: 2011. április 18, hétfő éjfél.

Küldd a mosolyod!

A NextPRO Zrt., mint licenc tulajdonos, és a Magneoton Hanglemezkiadó és Management, mint kiadó, meghirdetik a „Küldd a mosolyod - Nicest Children Of The World” akcióhoz kapcsolódó dalpályázatot. Mottó: Gyerekekről felnőtteknek.
A dalpályázaton bárki részt vehet eredeti (eddig meg nem jelent) felvételekkel, akár több dallal is. Nem gyermekdalokat keresnek! A várt hangfelvétel: magyar nyelvű, stúdió minőségű, 4:00 percnél nem hosszabb. A dalpályázat célja igényes könnyűzenei felvételekből kiválasztani azokat a produkciókat, amelyek a Küldd a mosolyod akcióhoz a legjobb üzenetet képesek kifejezni mind zeneileg, mind szövegileg.

A teljes kiírás ezen a linken.

Beküldési határidő: 2011. április 30.

A kuruc kor dalai

A debreceni Benedek Elek Általános Iskola „A hazáért és a szabadságért”- a Rákóczi szabadságharc és kora címmel országos történelmi vetélkedőt rendez. A történelmi vetélkedőhöz kapcsolódva rajzpályázatot hirdet alsó tagozatos tanulók számára.

A rajzok témája a "kuruc kor dalai", A/3-as méretben, szabadon választott technikával.
A részletes kiírás itt olvasható.
Beküldési határidő: 2011. április 30.

Verspályázat

Az Irodalmi Jelen kulturális netfolyóirat verspályázatot hirdet 14–20 év közötti diákok számára. Pályázni lehet két eredeti, tehát sehol nem publikált költeménnyel, melyek közül az egyiknek szonettnek kell lennie. A beérkező művek folyamatosan felkerülnek az Irodalmi Jelen pályázat rovatába, ahol az olvasók tetszés szerint, szavazataikkal segíthetik a közönségdíj odaítélését.

A verseket az ij@irodalmijelen.hu címre kell küldeni. A pályázat jeligés. Részletek itt.
Beküldési határidő: 2011. május 15.

Az én családom

A TIKKK Tudományos Ismeretterjesztő és Kulturális Kutatási Központ Közhasznú Egyesület nemzetközi rajzpályázatot hirdet „Az én családom” címmel. Pályázó lehet magyarországi vagy külföldi személy - elsősorban viszont a fiatalok jelentkezését várják 3-18 éves korig.

Pályázni lehet egyénenként 1 db A4-es, illetve azt meg nem haladó méretű, bármilyen technikával (rajz, grafika, festés, kollázs, komputergrafika, stb.) készült síkbeli alkotással. Olyan síkbeli alkotásokat várnak, amelyek a családot vagy a hozzátartozó(ka)t ábrázolják, vagy bemutatják a család, illetve hozzátartozók boldogulását, illetve annak hiányát, vagy a hátrányos helyzetet, az esélyegyenlőséget vagy annak hiányát, mindezt úgy, hogy az valamilyen módon - akár egy ábrázolt arckifejezéssel - kapcsolódjon a pályázati célkitűzéséhez.

A pályázati kiírás innen (pdf) vagy a tikkk.mlap.hu weblapról a pályázatok menüpontból letölthető.
Beérkezési határidő: május 6.

Elveszni, megkerülni

A Csodaceruza Kiadó pályázatot hirdet 1-4. osztályos gyerekek számára Elveszni, megkerülni címmel. A pályázatot A kis ló Tündérországban és A kis ló és a tigrisek című könyvek folytatásaként megjelenő A kis ló a városban című mesekönyv kapcsán írták ki.
Részlet a kiírásból: "Írd le, mi történt a kis lóval és rajzold le egy A4-es oldalra! A rajzot nem feltétlenül a szöveg alapján kell elképzelni, használd a fantáziádat!"

A pályázatokat a Csodaceruza szerkesztőségébe várják (1137 Bp, Pozsonyi út 42. IV./ 2.)
Leadási határidő: május 20.

Fesd át a szürke falakat, tedd színesebbé a környezetedet!

A Műcsarnok pályázatára 6–16 éves korú gyermekek egyéni vagy csoportos alkotásait várják. Bármilyen falfestménnyel lehet pályázni, amely egy erre a célra kijelölt falfelületre készült. A technika szabadon választható.
Pályázónként egy pályaművel lehet jelentkezni. A falfestményről dokumentációs anyagot (az alkotásról készült fotókat és/vagy az alkotás folyamatát megörökítő videofelvételt) várnak.
A fotókat jpg formátumban, maximum 300 dpi felbontásban (1181×1181 pixel), videofelvétel esetén annak YouTube-ra feltöltött linkjét kérik e-mailben elküldeni a betonpalyazat2009@gmail.com címre.

További információ a pályázatról: betonpalyazat2009@gmail.com, a részletes kiírás itt.
Beküldési határidő: 2011. május 30.


Nyomozz növények után az irodalomban!

Az MTA Ökológiai és Botanikai Kutatóintézet Vácrátóti Botanikus Kertje meghirdeti a "Nyomozz növények után az irodalomban! " című pályázatát. A pályázat célja, hogy a gyerekek kreativitásának segítségével felhívja a figyelmet a növényvilág szépségeire, sokféleségére és a növények életünkben, kultúránkban játszott elengedhetetlen szerepére, valamint hozzájáruljon az olvasáskultúra fejlesztéséhez.
A pályázatra általános iskolás korosztályból (3.-6. osztály) várják az egyéni tablók (A/3-as) készítését az alábbi részekkel:
1. Növénynevet tartalmazó vers, mondóka vagy más irodalmi mű (kézírással!). Novella, regény esetén idézett szövegrészlet bővebb szövegkörnyezettel.
2. A növény rövid, bemutató leírását (hol él, mi jellemzi, védett-e) a forrás pontos megjelölésével (szerző(k), könyv/forrás címe, kiadó, kiadás éve). A forrás megjelölését a készülő tablón a bemutató leírás alatt zárójelben kérjük feltüntetni.
3. Fényképet vagy kézzel készített rajzot a növényről.

A részletes kiírás itt található.
A pályázatok beérkezési határideje: 2011. május 31.