A második adventi hétvégén is jórészt Mikulás- és karácsonytémájú filmeket nézhetünk. Viszont több olyan nagy klasszikust, kultikussá lett animációt is adnak most, melyeket érdemes lehet (újra) megnézni. Ebből a hétvégi műsorkínálatból válogattunk.

Szombaton 10.30-kor a Spektrumon láthatunk egy lebilincselő természetfilmet: a Kardszárnyú remények első két részét egymás után tűzte műsorára a csatorna. A dokumentumfilmben egy borjú orka sorsát követhetjük nyomon, aki elszakadt a családjától. A film megrázó, nagyobb gyerekekkel érdemes megnézni.

Délután, 15.10-kor a Universal Channel a Karácsonyi ének 1999-es filmváltozatát adja, melyben Patrick Stewart játssza a zsémbes Scrooge-ot. A film+2 szokásához híven most hétvégén sem mellőzi a belga-francia animációkat: este 6 órakor az Asterix és Kleopátrán szórakozhatunk.

Vasárnap reggel fél 9-kor a Duna Televízión egy holland családi film fut, a Hová lett a Mikulás lova? A filmben egy kínai kislánynak kell beilleszkednie a holland közösségbe, ebben segít neki a Mikulás. A film+ ismét egy Hayao Miyazaki animációt ajánl vasárnap délutánra: 13.35-kor a Nauszika – A szél harcosait vetíti 1984-ből. Sok rajongó szerint ez a japán rendező legjobb animációja, 12 éves kor alatt viszont nem ajánljuk. 15.10-kor a Universal Channelen a Mikulásné kerestetik című romantikus családi filmet adják, melyben a Mikulás fiának és egy özvegynek a kalandjait követhetjük végig. A Viasat3-on 18.05-kor kezdődik a látványos Jumanji Robin Williams-szel és Kirsten Dunsttal. 19.05-kor a Disney Channel az első és máig az egyik legnépszerűbb klasszikusát, az 1937-es Hófehérkét adja. 8 órakor pedig a TV2-n kezdődik a kissé bugyuta, de helyenként azért szórakoztató Madagaszkár 2.