Úgy látszik, vége lett a kirándulóidőnek, és visszatért a ködös, nyálkás hétvége. Családi punnyadásra ajánljuk a következő tévéműsorokat.

Szombaton délben érdemes lehet bekapcsolni a Film+ csatornát, ahol a Fedőneve: Pipő című amerikai-német animációs film kezdődik. A Fedőneve: Pipő Meseországban játszódik, ahol a nagy varázsló szabadságot vesz ki, és két segédjére bízza a Jó és a Rossz egyensúlyának megtartását. Természetesen a segédek elkövetnek egy hatalmas hibát, és felborul az egyensúly. Hamupipőke – az ő fedőneve Pipő – és barátai pedig megpróbálják visszaállítani Meseország békéjét. Bár a sztori talán suta, az animációs film alapvetően egészen szórakoztató, aki nem látta, érdemes belenéznie. Este 6 órakor pedig a Film+2 egy újabb Lucky Luke-ot vetít. A laza cowboy ezúttal a telepesek egyik nagyvárosában veszi fel a harcot a Dalton-fivérekkel. Este pedig elsősorban a tizenéves lányok örülhetnek: a Dunán 19.25-kor Jane Austen regényének, a Mansfield Parknak a 2007-es brit feldolgozását nézhetik.

Vasárnap 9 órakor a Fimmúzeumon Andersen híres meséjének, A kis hableánynak adják egyik mesefimváltozatát. A csehszlovák feldolgozás 1976-os, érdemes megnézni, mert sajátos és érdekes megoldásokkal eleveníti meg az ismert történetet. 10.25-kor egy német családi film, a Koala a konyhában kezdődik az m2 csatornán. A német séf életében feltűnik egy ausztrál kisfiú, aki azt állítja, az ő fia, és magával hozta koaláját is. Ha valaki szereti a német rendezéseket (és azok humorát), akkor szórakoztató másfél órája lesz. 5 órakor pedig az m2 újra elkezdi az Abigélt - ha valakinek esetleg még kimaradt volna, és éppen tévét nézne, feltétlenül kapcsoljon! Este hatkor a műsorkínálata alapján a belga-francia animációkért különösen rajongó fim+2 Az Asterix, a gallt vetíti. Az RTL Klub 7 órakor kezdi a Harry Potter és a Főnix rendje című ötödik Potter-filmet. Ha valaki úgy indulna neki, hogy nem olvasta a könyvet vagy még nem látta a filmet, és csak szórakoztató mozit vár: a feldolgozás 12-es karikát kapott, de vannak részei, amik akár 16-osak is lehetnének.