Valószínűleg már sokan értesültek róla, hogy az m2-ből gyerekcsatorna, a 3-17 évesek csatornája lesz, mely reggeltől estig gyerek- és ifjúsági műsorokat fog sugározni. A csatorna intendánsa a köztévé egyik legismertebb arca, Süveges Gergő lett, így az ő feladata átszervezni a közszolgálati csatornát.

A tervek szerint ősztől már gyerekcsatornaként működő m2 célja az lenne, hogy felélessze a hazai gyermek- és ifjúsági műsorgyártást, nem mellékesen pedig "minőségi riválisként" felvenni a versenyt a többi, már futó tematikus csatornával.

A kezdeményezés alapvetően rokonszenves, és kíváncsian várjuk, milyen is lesz a "minőségi rivális" kínálata - nyilván a sok klasszikus magyar rajzfilmen, filmen, sorozaton túl. A legizgalmasabb kérdés mégis az, hogy egy közszolgálati csatorna vajon tényleg fel tudja-e venni a versenyt a tematikus kereskedelmi adókkal, hogy mennyiben marad minőségi, és mennyire akar valóban nézett, tehát veszélyes rivális lenni. A feladat ugyanis nem könnyű, és sok múlik azon is, hogyan és mit tud kezdeni az m2 a rendelkezésre álló hatalmas archívummal, és milyen egyéb tartalommal egészíti ki azt.

A kérdések egy részére talán még ősz előtt is választ kaphatunk, Süveges Gergő ugyanis egy blogban is beszámol az m2 átalakításáról: http://m2intendans.blog.hu/

Írjátok meg kommentben, ti milyen műsorokat látnátok szívesen az m2 gyerekcsatornán!

Kép: Béres Attila, Heti Válasz