A héten mutatták be a magyar mozikban a Harry Potter és a Halál ereklyéi filmváltozatának első részét. Ennek apropójából összegyűjtöttük a rajongóknak az ingyenes játszható online Harry Potter-játékokat.

Harry Potter Motorbike Escape

A Harry Potter és a Halál ereklyéinek weboldalán érhető el a legújabb ingyenes HP-játék, melyben Harryért eljön barátja, Hagrid, hogy magával vigye a repülő motorján. Útjuk során ellenséges varázslók támadják meg őket, akiket vagy mi lövünk le, vagy ők sebeznek meg és lőnek le minket. Természetesen egy klasszikus lövöldözős játékkal van dolgunk, ahol a kurzor segítségével célozhatunk. A grafika és a fényhatások egy egyszerű online játékhoz képest elég meggyőzőek, és a játéknak egészen jól sikerül visszaadnia a HP-filmek hangulatát. Kisebbeknek nem ajánlott, már csak azért sem, mert műfajából adódóan nem egy békés játék.

Harry Potter Currency Collector

Egy hangulatos és addiktív, élvezetes logikai-ügyességi játék a Legótól, fülbemászó zenével.

Harry Potter Virtual Castle

A Lego játékszoftvereit valószínűleg nem nagyon kell bemutatni, többek között a Csillagok Háborúját, a Batmant és az Indiana Jonest is megalkották platformra. A sorozat egyik új része a Harry Potter, ennek hangulatát tesztelhetjük a neten játszható ingyenes promóciós kisjátékkal. A rövid és egyszerű kalandjáték előnye, hogy kisebb gyerekek is elboldogulhatnak vele, és csak az egérrel kell irányítani a tárgygyűjtögetős-klikkelgetős játékot.

Harry Potter: Triwizard Challanges

A Harry Potter és a Tűz Serlegének filmváltozatához készült három ingyenes ügyességi játékot próbálhatunk ki. Bár a grafikájuk kicsit már poros, mégis hangulatosak, és a tapasztaltabb játékosoknak is kihívást jelentenek.

Harry Potter a Scholastic.com-on

Ezen az oldalon a varázslópálcás logikai játékok mellett egy komplett online Harry Potter-tudástárral találkozunk, ahol különféle, a Harry Potter-könyvekben való jártasságunkat tesztelő kérdésekre válaszolhatunk, találhatunk egy szószedetet, kis lexikont a Harry Potter-univerzumról, valamint meghallgathatjuk azt is, hogyan kell helyesen kiejteni a szereplők neveit. Angol nyelvtudás szükséges!

Harry Potter: Dolores Umbridge's Cats

A Harry Potter és a Főnix rendjéhez készült kis promóciós játékban macskákat kell kiszabadítanunk egy varázspálca segítségével.

Harry Potter-játékok a surfnetkids.com-on

Logikai, kirakós és ügyességi (nem hivatalos) Harry Potter-játékokat, valamint kvízeket találhatunk a surfnetkids.com-on, melyek jól ismert alapokra épülnek és egyszerűen játszhatóak.