Itthon

  • Eldőlt: bezárják a Janikovszky iskolát. Több tíz kiló almát öntöttek az erzsébetvárosi polgármesteri hivatal elé a Janikovszky iskola bezárása ellen tüntető szülők és támogatóik, hogy így tiltakozzanak az intézmény bezárása ellen. "Ne vágjátok ki a tudás fáját!" - Varga Márta iskolaigazgató szerint ezt üzenték az erzsébetvárosi polgármesternek és képviselőknek, akik nem szóltak hozzájuk, amikor az ülésre érkeztek.
  • Több ezer általános iskolás diák utazott vidéki településekről Budapestre, hogy részese legyen annak a rekordkísérletnek, amely során óriás gyermekláncot alkottak a Parlament körül. Az eseményre 115 oktatási intézmény jelentkezett. A rendezvény fővédnöke Schmitt Pál köztársasági elnök volt. Képgaléria itt.

  • Eltűnt gyerekek képei lesznek itthon is a tejes dobozokon. Az Egyesült Államokban már évtizedek óta bevett gyakorlatnak számító módszert alkalmazó akcióban december 31-ig lesznek láthatóak a négy fiatal, Till Tamás, Strehó Gergő, Ackermann Dávid és Gödöllei Dominika képei és adatai. Az eltűnt gyerekeket családtagjaik évek óta hiába várják haza. Az 1000 Lámpás Éjszakája elnevezésű kampányhoz az Alföldi Tej Kft, a Crystal International Kft, a Budapesti Rendőr-főkapitányság és az Országos Rendőr-főkapitányság mellett számos civil szervezet is csatlakozott.
  • Az MSZP szerint az Orbán-kormány különbséget tesz a gyerekek között a szerint, milyen oktatási intézménybe járnak, aki egyházi intézménybe jár, az többet kap a közösből, aki önkormányzatiba, az kevesebbet. “Sok embernek szembetűnő az, hogy az egyházak - tisztelet a kivételnek - általában szépen felújított, a belvárosban működő iskolákat igényelnek vissza. A peremkerületben, a külvárosi körzetekben, a leszakadó térségekben lévő lepusztult iskolákra az egyházak nem tartanak igényt, az legyen az amúgy is sok problémával küszködő önkormányzatok gondja” - mondta az Országgyűlés emberi jogi, kisebbségi, civil-és vallásügyi bizottságának MSZP-s tagja, Nyakó István.
  • A Jobbik gátat szabna a felelőtlen gyerekvállalásnak. A párt álláspontja szerint jobban ki kellene terjeszteni a családi adókedvezményeket, a családi pótlékot pedig a szülő 19. vagy 20. betöltött életévéhez kellene kötni.


Amerikában

  • Nyílt levélben követelik amerikai orvosok, hogy a McDonald’s azonnal vonja be Ronald figuráját, mert szerintük a gyorsétterem-lánc figurája közvetlenül is felelős a gyerekek szív- és érrendszeri betegségeiért. Az orvosok összefüggést látnak a beteg gyerekek számának növekedése és a vállalat növekedése között, amit szerintük nagy részben a gyerekeknek szóló marketing miatt értek el.
  • A Google bejelentette a negyedik Doodle 4 Google verseny amerikai győztesét: egy 7 éves san fransiscói kisfiú, Matteo Lopez Space Life című rajza nyerte el a legtöbb szavazatot. A 107 ezer rajzra összesen ötmillió szavazat érkezett.

Kövess minket Facebookon is!