A PBSKids egyik aloldala a jazz-szel ismerteti meg a gyerekeket: a műfaj nagy zenészeiről olvashatnak, idővonalon követhetik végig a jazz fontos állomásait, videóinterjúkat nézhetnek, és kiállíthatnak egy saját jazzes névjegykártyát is.

A legérdekesebb alkalmazás viszot a Bandleader, melynek segítségével a gyerekek rakhatják össze saját zenekarukat a jazz klasszikus hangszereiből. A hangszereket öt kategóriából (szaxofonok, billentyűsök, ütősök, vonósok és fúvosok) lehet kiválasztani, és tetszőlegesen elhelyezni a zenekarban. A hangszertípusoknál a legördülő menüben bele lehet hallgatni az egyes hangszerek hangjába, de ha visszajátszva mégis másként rendeznénk be a zenekart, bármit rögtön le- vagy kicserélhetünk.

A Bandleader előnye, hogy ízelítőt ad a hangszerekből és a zenekari felállás megtervezéséből, miközben néhány zenével kapcsolatos angol alapszót is könnyen megtanulhatnak belőle a gyerekek. Az alkalmazással (az oldal többi lehetőségétől eltérően) a kezdő angolosok is boldogulnak.