Egy hónap múlva, február 13-án tartják Los Angelesben az 53. Grammy-gálát, ahol többek között a legjobb gyermekeknek szóló zenei album díját is átadják. Ahogy minden kategóriában, itt is öt jelölt verseng egymással - őket fogjuk egyenként bemutatni a következő hetekben.

A legjobb gyermekeknek szóló zenei album címére jelölték a They Might Be Giants nevű együttes Here Comes Science című albumát, melyet a Disney adott ki. Az 1982-ben alakult együttes eredetileg alternatív rockot játszott, majd a 2000-es évek elejétől kezdtek el gyerekeknek szóló edutainment (oktató-szórakoztató) albumokat is készíteni. A 2005-ben megjelent Here Come the ABCs a legfiatalabbakat célozta és a betűtanulásról, az ábécéről szólt, a 2008-as folytatás, a Here Come the 123s pedig a számtanulásról. Mindkét album óriási sikernek bizonyult, szépen teljesítettek az eladási listákon és a kritikusoktól is számos díjat kaptak, a Here Come the 123s megnyerte 2009-ben a Grammy-díjat is.

Éppen ezért némi hátránnyal indul idén kategóriájában a Here Comes Science, mégis esélyes. Egy "tudomány-népszerűsítő" gyereklemez az ábécé- és számtanuláshoz képest mind a témája, mind a megcélzott (idősebb és szélesebb) közönsége miatt több lehetőséget tartogat (zenéjében, szövegében, humorában), ezeket a lehetőségeket pedig az alkotók maximálisan ki is használták. A Here Comes Science dalai kedvesek, aranyosak, fülbemászóak, de mégis "trendi", rockos hangzásúak, nem gügyögnek és nem giccsesek, még a tinédzserek sem érezhetik cikinek. A dalok a sejtek működésétől a periódusos rendszer elemein át a csillagászatig szinte minden, az iskolás korosztály számára fontos biológiai, fizikai és kémiai témát feldolgoznak. A szövegek vidámak, egyszerűek, könnyen érthetőek, és valószínűleg tényleg sokat segítenek a tanulásban, hiszen a sokszor utált fizikát vagy kémiát is közel hozzák a gyerekekhez, akik a dalszövegekkel együtt tudományos ismereteket jegyezhetnek így meg, bármiféle erőfeszítés nélkül.

A lemez végén mégis szomorúságot fogunk érezni, és fel fogjuk tenni magunknak a kérdést: mikor lesz ilyen végre magyarul is, magyar gyerekeknek?

A Youtube-on a They Might Be Giants csatornáján a lemez összes dala fent van, a következő válogatás a személyes kedvenceket tartalmazza.