Most olyan karácsonyi ajándékokat mutatunk, melyeket az elegáns londoni nagyáruházak kínálnak a tehetős családok gyerekeinek. Az árak horrorisztikusak, de a játékok legalább tényleg egyedi és minőségi mestermunkák.

Felvezetésként egy viszonylag szerény pulóverrel kezdünk. A Selfridges idei egyik bestsellere a 3-7 éveseknek készült Ralph Lauren pulóver jegesmedvékkel 179-209 fontért (60-70 ezer forintért). Ugyanitt árulnak 3-6 hónapos gyerekeknek kasmír rugdalózót a Diortól 550 fontért (190 ezer forintért).

Az igazán szuper ajándékok persze a ruhákon túl kezdődnek. Gyerekkoromban megőrültem a szomszéd gyerek pedálos Moszkvicsáért. Emiatt feltételezem, mekkora örömöt lehet szerezni azzal a játékautóval, melyet például a Harrods’s-ban kínálnak. A kézzel épített Mini Seven gyerekautót 9995 fontért – azaz 3,5 millió forintért – lehet megrendelni. Egy kis benzinmotor hajtja az autót, melynek végsebessége 30 km/h. Ha az ajándékozó szeretné, az ülésekbe belehímeztetheti a gyerekek nevét is.

Egy személyre szabott színes, fából épített, belakható kalózhajóval sem kis meglepetést lehet szerezni, az ára 5995 font, vagyis valamivel több, mint 2 millió forint.

És persze a nagy karácsonyi klasszikus, a hintaló sem maradhat ki a luxusjátékok kínálatából. A Stevenson Brothers hintalovaiért nemcsak a gyerekek, hanem a felnőtt gyűjtők is rajonganak. A képen látható tölgyfából készült világos hintaló alapára 4750, a zebráé 4200 font plusz ÁFA (1,4 és 1,6 millió forint adó nélkül).

A The Dolls House Emporium legszebb babaházaiból a felszereltségtől függően 899-6000 font között lehet válogatni. Kb. 300 ezer forintnak megfelelő összegért csak a vázat vihetjük haza, de 2 millióért már egy kitapétázott, berendezett házat kapunk babákkal együtt. A képeken a Grosvenor Hall modell látható.

via theguardian

Kövess minket Facebookon is!