Ma este tartják Los Angelesben az 53. Grammy-gálát, ahol többek között a legjobb gyermekeknek szóló zenei album díját is átadják. A kategóriában indulók közül ötből négy jelöltet már bemutattunk: a They Might Be Giants nevű együttes Here Comes Science c. albumát, Justin Roberts Jungle Gym c. lemezét, a Battersby Duo Sunny Days-ét és Pete Seegertől a Tomorrow's Childrent. Az ötödik jelölt Judy Pancoast Weird Things are Everywhere c. albuma.

A New Hampshire-i Manchesterben élő, 51 éves Judy Pancoast kezdetben még csak saját gyerekeinek énekelt otthon, mára viszont tízezreknek énekli és írja gyerekdalait, rajongói „mindenki kedvenc nagynénijeként” emlegetik. Bár annak idején kicsit ciki volt a bubblegum popért rajongani, a tinédzser Pancoast-ot mégis ez a műfaj hozta lázba. Befutott gyerekzenészként is hű maradt kedvenc stílusához: munkáját úgy határozza meg, hogy az „bubblegum pop édes gyerekeknek”.

A bubblegum pop egyik ikonja: az Ohio Express Yummy, Yummy, Yummy c. száma

Pancoast tulajdonképpen ötödik, karácsonyi lemezével, a The House on Christmas Streettel futott be, melynek címadó számán kívül nem készült saját videója a gyerekzenésznek.

Pancoast az öt-tíz éveseknek szóló, Grammy-esélyes hatodik lemezében a zene, a földrajz és az irodalom keveredik. A Weird Things are Everywhere nyitó számában, a Reading Our Way Across the USA-ban példéul Pancoast a gyerekirodalom egy-egy meghatározó alkotását mutatja be Amerika különböző pontjairól (például Illinois-ból Supermant vagy az egyik legnépszerűbb amerikai mesekönyvet, a bostoni parkban játszódó Make Way for Ducklings-ot.)

Bár az album utolsó számában, a Where I Live-ben Pancoast azt énekli, nincs még egy olyan hely a világon, mint az otthon, a lemez mégis az utazásra, a más tájak megismerésére biztatja a gyerekeket. Erre pedig nemcsak a dalszövegek, hanem a cd megjelenése is ráerősít. A Weird Things are Everywhere belső borítóját egy USA-térképpel illusztrálták, melyre több furcsán-érdekes dolgot is felrajzoltak, melyekhez érdemes ellátogatni: például egy Cincinnatiben található 3400 kg-ot nyomó, szappanból készült malacot, vagy az oklahomai Nowatában épült 2,5 km hosszú bowling labdákkal díszített kerítést.

A Weird Things are Everywhere a bubblegum pop mellé különböző zenei műfajokat is kever: a surf rocktól a bluesos jazzen keresztül a furcsa rapbetétekig Pancoast sokféle stílusban buzdítja a gyerekeket a körülöttük lévő világ felfedezésére. És persze, számos gyerekzenészhez hasonlóan, nála sem maradhat el a két dal közti pedagógiai célzatú csevegés.

Pancoast új albumáról alig találunk valamit a videómegosztókon. A Weird Things are Everywhere-ről az I Can't Go Surfin' egy koncertfelvételét hallhatjuk.

Pancoast munkásságát korábban is elismerték: a legjobb gyerekdalért járó díjat neki ítélte már a Children’s Music Web, a Parents’ Choice és a Coalition for Quality Children's Media. Bill Clinton elnökként kétszer hívta koncertezni, de Pancoast megfordult Kenyában és Nairobiban is.