Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A mesék saját életet élnek

Sok gyerekkönyvszerző vallotta már be, hogy a sikeres történetötleteit tulajdonképpen a gyerekeinek köszönheti - a nemrég elhunyt Czigány Zoltán Csoda és Kószá-ja is a közös esti mesékből lett IBBY-díjas kortárs klasszikussá. Menyhért Anna pedig nemcsak bevallja, mennyi mindent köszönhet kisfiának, hanem egyenesen arról ír mesét, hogy Tomi fantáziájának köszönhetően hogyan növekszik, fejlődik tovább a felnőtt által kitalált alaptörténet.

0 Tovább

Az elnök is volt gyerek

Barack Obama amerikai elnök most csütörtökön töltötte be az 50-et. A születésnap alkalmából a BuzzFeed összgyűjtötte a tíz legcukibb kölyökkori képet Obamáról.

1.

0 Tovább

Elhunyt Varga Katalin, a Gőgös Gúnár Gedeon szerzője

Meghalt Varga Katalin költő, író, a Gőgös Gúnár Gedeon, a Mosó Masa Mosodája, a Barátom Bonca és számos más gyermek- és ifjúsági könyv szerzője - tudatta a család az MTI-vel pénteken. Közlésük szerint a kétszeres József Attila-díjas írót 83 éves korában, hosszas betegség és egy súlyos baleset után csütörtök délután érte a halál. Temetéséről később intézkednek.

0 Tovább

Tudósok mondják: az alekoszok rosszat tesznek a fiataloknak

A valóságshow-k, a celebműsorok aláásták a 16-24 éves korosztály önbizalmát - derült ki a Teesside University felméréséből, melyben 1500 fiatalt kérdeztek meg. Az eredmények szerint a brit fiatalok 82%-a gondolja úgy, hogy a brit celebkultúra "utolérhetetlen példaképeket" termel ki, és ezek rombolják az önbecsülésüket.

6 Tovább

Válságban: mi lesz a görög családokkal és a gyerekekkel?

A 30-as korosztályból is egyre többen költöznek vissza vidéken élő szüleikhez, mert elvesztették munkájukat és nem tudják fenntartani lakásukat, nem tudják etetni a gyerekeiket - olvasható a Guardian internetes kiadásában, Angelique Chrisafis riportjában.

Békés biciklis gyerekfelvonulás Athénban (Kép: sulekha.com)

0 Tovább

Minden ötödik gyereket zaklattak már az interneten

Ötből egy gyerek volt már áldozata az interneten vagy telefonon történő zaklatásnak, az úgynevezett cyberbullyingnak - derül ki egy friss brit tanulmányból. A felmérést az Anglia Ruskin University tanárai készítették, és közel ötszáz 11 és 19 év közötti gyereket kérdeztek meg.

A gyerekek 18,4%-a volt már szenvedő alanya a cyberzaklatásnak (a lányok 22%-a, a fiúk 13,5%-a). Az összes megkérdezett gyerek kétharmada azonban, ha nem is a saját bőrén, de szintén tapasztalta a problémát: vagy volt már szemtanúja ilyen esetnek, vagy ismer olyat, aki elszenvedte.

4 Tovább

Felvételi: kötelező a nyelvvizsga?

95 éves korában szívroham következtében elhunyt Elliot Handler, a Mattel egyik alapítója, a népszerű Hot Wheels tervezője. Halálát a család egyetlen élő ragja, Handler lánya, Barbara Segal jelentette be, akiről a Barbie baba kapta a nevét. A Mattel történetéről itt lehet olvasni.

Elliot Handler és felesége, Ruth (Kép: EDDIE SANDERSON/SCOPEFEATURES.COM)

Ismét összegyűjtöttük a gyerekekkel kapcsolatos fontos híreket a héten. A tervek szerint a jövőben kizárólag nyelvvizsgával lehet majd felvételizni főiskolára, egyetemre. A középiskolai nyelvoktatást éppen ezért megizmosítanák.

0 Tovább

Pont, görbe, egyenes: te mit látsz benne?

Ezen a héten egy különleges, Magyarországon egyelőre még meglehetősen szokatlannak mondható gyerekkönyvet mutatunk be. Bár a Vivandra Kiadó Hervé Tullet Pötty könyvének magyar sikerével bebizonyította, hogy a minimalista gyerekkönyvekre itthon is van kereslet, néhány vállalkozást leszámítva csak ritkán találkozni ilyen típusú kötetekkel a boltokban - különösen magyar illusztrátortól.

0 Tovább

Krumpli helyett alma: egészségesebb lesz a Happy Meal

Alma és kevesebb sült krumpli lesz a Happy Meal-menüben - jelentette be kedden a McDonald's étteremhálózat. A gyorsétteremlánc szeptembertől vezeti be a változtatásokat fogyasztói csoportok nyomására, amelyek azt akarják elérni, hogy a gyerekmenü egészségesebb legyen (vagyis kevesebb cukrot, sót és kalóriát tartalmazzon).

A bejelentés szerint 2012 első negyedévére a McDonald's mind a 14 ezer amerikai éttermében már a megreformált, kevesebb mint 600 kalória energiatartalmú gyermekmenüt szolgálják fel. Az étteremlánc azt is vállalta, hogy 2020-ra az összes amerikai menüjében csökkenti a só-, cukor-, zsír- és kalóriatartalmat.

Happy Meal krumpli helyett almával (mcdonalds.com)

Cindy Goody, a McDonald's illetékes igazgatója arra is ígéretet tett, hogy többféle zöldség, gyümölcs és teljes értékű gabona is megjelenik az étlapon. A gyermekmenü egyébként nem lesz drágább, és továbbra is jár majd hozzá a játék - egészítette ki a felsorolást Jan Field, az étterembirodalom amerikai elnöke.

0 Tovább

Iskolakezdés előtti pályázatok gyerekeknek

Összegyűjtöttük az általános és középiskolásoknak szóló aktuális pályázatokat. A sorrend a jelentkezési határidők alapján állt össze.


Magyarok Szent Koronája novella- és rajzpályázat

A Magyar Koronaőrök Egyesülete novella- és rajzpályazatot hírdet meg a Magyarok Szent Koronája témában.

Pályázni lehet 6 és 18 éves kor között.

A beadás módja: novellák email-ben (koronaorseg@koronaorseg.hu), rajzok postai úton (Magyar Koronaőrök Egyesülete, 1185. Budapest, Honvéd u 2.)

Beadási határidő: 2011. augusztus 2.

Részletes kiírás itt.

0 Tovább

gyerekszemle

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek