Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Gesztitől Oroszlán Szonjáig: mese a beteg gyerekekért

A Bátor Könyv az első virtuálisan íródó, sokszerzős mese, melyet most júniusban indított el a Bátor Tábor Alapítvány. Az idén tízéves Bátor Tábor ezzel a mesével köszönti azt a háromezer gyereket, akik náluk táboroztak az évek során. A mese első fejezetét D. Tóth Krisztina írta: a hét és háromnegyed éves Daninak hosszú ideig kell kórházban maradnia, és hogy a kisfiú emiatti szomorúságát enyhítse, édesanyja mesélni kezd neki egy kis vízcseppről, Cseppről, aki különlegesen izgalmas kalandokba keveredik. A kalandok hétről hétre egy-egy mesében bontakoznak ki, melyeket mindig más szerző ír.

0 Tovább

A tenger szerelmeseinek gyerekszobájába

Zsebkendőtartó bálna - cuki kiegészítő, nem csak gyerekszobába.

0 Tovább

Már három évesen látszik, kiből lesz matekzseni?

Már a három éves gyerekek számérzéke is összefüggésben lehet a matematikai tehetséggel - derült ki egy friss felmérésből. A Johns Hopkins University pszichológusa, Melissa Libertus és csapata kétszáz 3 és 5 éves kor közötti gyerek számérzékét vizsgálta, vagyis az ösztönös ráérzésüket a több vagy kevesebb fogalmára.

A felmérést vezető Melissa Libertus (Will Kirk/JHU)

0 Tovább

Szomália: az öt év alattiak tíz százaléka meghalt

A NASA egy Atlas V rakétát indított útjára a Juno nevű űrszondával, a cél a Jupiter, a naptól számított ötödik bolygó. Az NASA és a LEGO együttműködésének eredményeként három alumínium LEGO-figura is részt vesz az expedícióban.

Az Atlas V-n felküldött LEGO-figurák: Jupiter isten, felesége Juno, és Galilei.

Taroltak a magyarok a moszkvai Győztesek Versenyén, ahol kilenc országból mérettették meg magukat a daganatos betegségekből felépült gyerekek. Minden versenyszámban született magyar érem.

Döcögős iskolakezdés: lehet, nem lesz ingyentankönyv a kiadóknak tartozó önkormányzatoknál; a tavalyihoz képest 24 ezerrel kevesebb gyerek kezdi meg az iskolát.

A hét hírei a Gyerekszemlén.

0 Tovább

Kövéren is lehet értékes valaki?

Lenka éppen teliholdkor született, és éppen olyan kerekded is, mint amilyen a hold volt akkor. Ám kövérsége miatt nincsenek barátai. Lenkát kiközösítik a gyerekek: nem ugróiskoláznak, nem fociznak, nem hullahopoznak vele, mert úgy gondolják, hogy az alakja miatt úgysem volna képes lépést tartani a többiekkel. Az sem segít sokat, hogy Lenka visszúhózódó, magának való kislány - az elutasítások miatt csak még félénkebb, még sebzettebb lesz. Játszótársak híjján a magányos rajzolásban teljesedik ki - akkor is éppen egyedül rajzolgat, amikor egy kisfiú, Palkó rátalál, és végül összebarátkoznak.

0 Tovább

Divatos hátitáskák iskolakezdésre

Hamarosan újra itt a szeptember, ennek örömére/bánatára összeszedtünk néhány dizájnos hátitáskát. Megjelenésük alapján nehéz volna választani közülük.

Bölcsődéseknek, óvodásoknak

Lobogó fülű nyuszis (35$)

0 Tovább

Az FBI okostelefonnal is nyomoz az eltűnt gyerekek után

Eltűnt gyerekek felkutatásában segítő iPhone-alkalmazást készített az FBI. A Child ID-n a szülők elektronikusan tárolhatnak fotókat, alapvető információkat gyerekeikről, így ha szükség van rá, gyorsan átadhatják a szükséges adatokat a hatóságoknak. Az ingyenes Child ID a nyomozás kezdeti, legfontosabb szakaszát teheti hatékonyabbá: a szülők vagy bemutatják, vagy elküldik e-mailben a szoftveren tárolt információkat, így egy gyerek eltűnése esetén azonnal tájékoztathatóak a hatóságok a nyomozás elindításához szükséges adatokkal. A program pedig tanácsokat is ad, hogy hogyan előzhető meg a baj, illetve mi a teendő az eltűnés első, kritikus óráiban.

1 Tovább

Egy állatos betűtípus története

Craig Frazier 1989-ben tervezte meg a The Alphabet Critter Playbook c. könyvét, melyre akkor az Adobe is felfigyelt, és felkérte az illusztrátort, hogy készítsen el egy állatos betűkészletet.

1 Tovább

Szavazz a Gyerekszemlére!

Mi is indulunk a Goldenblogon, a Kult-szórakozás kategóriában.

Ha szívesen olvasod a Gyerekszemlét és úgy gondolod, megér egy szavazatot, itt leadhatod ránk. Az oldalsáv jobb felső sarkában található widgeten keresztül még egyszerűbb megtalálni minket a Goldenblog-mezőnyben.

(Az idei Goldenblogon csak Facebook-profil közvetítésével lehet voksolni.) 

És persze szurkolunk valamennyi postr-blognak! Hajrá! 

A szavazás augusztus 21-ig tart.

 

0 Tovább

Pedofilbotrányok: magyarok is lehetnek a gyanúsítottak között

A héten lezárult a Delego-hadművelet, melynek során elképesztő mennyiségű gyerekpornográfiát találtak és több, mint félszáz embert őrizetbe vettek. Az ORFK egyelőre nem erősítette meg azt a CNN-információt, hogy magyarok is lehetnek a gyanúsítottak között, de nem is cáfolta a hírt. Máltán pedig katolikus papokat ítéltek el kiskorúak molesztálása miatt.


Eric Holder amerikai igazságügy-miniszter és Janet Napolitano belbiztonsági miniszter ismeretik a Delego-akció eredményeit (Kép: huffingtonpost.com)

Ha ez nem volna elég, nőtt az öngyilkosságot megkísérelt és elkövetett magyar gyerekek száma. Vidámabb hír, hogy Schmitt Pál japán diákokat szórakoztatott.

A hét hírei a Gyerekszemlén.

0 Tovább

gyerekszemle

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek