Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A melegházasság témája nem gyereknek való?

Egy konzervatív csoport, a One Million Moms kiborult egy melegházasságról szóló képregényen, és arra szólította fel a forgalmazót, a Toys 'R' Ust, hogy vegye le a polcokról a Life with Archie vonatkozó számát.

0 Tovább

Gyerekkönyv a Hitchcock-filmek főcímjeinek készítőjétől

Saul Bass (1920-1996) a 20. század egyik legnagyobb hatású amerikai grafikusa és főcímtervezője volt. Pályafutása alatt többek között Alfred Hitchcock, Stanley Kubrick és Martin Scorsese kérte fel mozifilmek főcímeinek készítésére, például a Casinóéra, a Spartacuséra, a Cape Fearére és a Psychoéra. Bass több amerikai nagyvállat logóját tervezte meg, például a United Airlines 1974 és 1993 között használt logóját.

The Title Design of Saul Bass from Ian Albinson on Vimeo.

Bass egy gyerekkönyvet is illusztrált 1962-ben: Henri's Walk to Parist most ötven évvel az első megjelenés után újra kiadták. A történet főhőse egy fiú, aki a vidéki Franciaországon él, és arra vágyik, hogy egyszer eljusson Párizsba, a könyv az utazás élményéről szól.

0 Tovább

Élő pajzsként használják a gyerekeket a háborúban

A képen egy 12 és egy 15 éves fiú fog fegyvert
a szomáliai átmeneti szövetségi kormány oldalán (The New York Times)

Szomáliában mindkét hadban álló fél toboroz gyerekkatonákat - állítja a Human Rights Watch egy friss jelentésében. "A gyerekek számára Szomáliában nincs biztonság. Az al-Shabaab elrabolja a gyerekeket az otthonukból, az iskolából, hogy harcoljanak, nemi erőszakot követnek el velük szemben, kényszerházasságra lépnek velük " - mondta egy New York-i központú civil szervezet, a Human Rights Watch (HRW) helyettes gyerekjogi igazgatója, Zama Coursen-Neff. A 104 oldalas jelentés, a No Place for Children: Child Recruitment, Forced Marriage, and Attacks on Schools in Somalia törvénytelen toborzásokról, a háborúban a gyerekekkel szemben elkövetett erőszak formáiról számol be. A jelentés alapját 164 szomáliai gyerekkel, szülővel és tanárral készült interjú adja. A megkérdezett gyerekek közül 21-en vannak, akiknek sikerült megszökniük az al-Shabaab erőitől.

0 Tovább

Betiltottak egy "obszcén" felvilágosító könyvet

Tiltólistára került Malajziában egy könyv, amely a gyerekszületés előzményeiről, körülményeiről szól. Peter Mayle felvilágosító könyve, a Where Did I Come From? 1973-ban jelent meg először Nagy-Britanniában, azóta számos újrakiadást, át- és feldolgozást ért meg. A hátsó borítón a gyereknevelésről szóló könyvek klasszikussá vált szerzője, dr. Benjamin Spock ajánlása olvasható. A könyv sok humorral, Arthur Robins karikaturisztikus illusztrációival kísérve magyarázza el a 4-8 éves korosztálynak, hogy hogyan, miből lesznek a gyerekek.

0 Tovább

Horrorfilmek trélerjei sokkolták a gyerekeket egy moziban

Egy animációs film előtt Az ördög benned lakozik és a A szellemlovas: A bosszú ereje filmek előzetesét vetítették egy dél-londoni moziban. A 15 éves kor alatt nem ajánlott filmek trélerjei véletlenül futottak le a Shrek népszerű karakterével készült animáció, a Csizmás, a kandúr előtt. Az ördög benned lakozik egy found footage horror az ördögűzésről, a démoni megszállásról. A szellemlovas: A bosszú ereje egy Nicolas Cage főszereplésével készült képregény-adaptáció, amelyben a megátkozott Cage egy lángoló fejű démonná válik, és felveszi a harcot a Sátánnal.

0 Tovább

Komoly előrelépés történhet a gyerekprostitúció elleni fellépésben

Egy évvel ezelőtt még határozottan állította a belügyminiszter, hogy Magyarországon nincs gyerekprostitúció, az új büntető törvénykönyv tervezete mégis külön bűncselekményként kezelné a gyerekek szexuális kihasználását. Az is három év börtönt kaphat, aki gyereknek fizet szexért. A Magyarországi Női Alapítvány (MONA) munkatársa szerint a tervezett szigorítások a Btk.-ban komoly előrelépést jelenthetnek. Az alapítvány korábban a szigorú gyerekprostitúció-ellenes fellépésért petíciózott, szerintük most már csak az a kérdés, hogy a rendőrség mennyire fogja keresni az elkövetőket. Egy alapos összefoglaló cikk a témában itt.

Az előző hét gyerekekkel kapcsolatos híreiből válogattunk.

1 Tovább

Elmesélni az elmondhatatlant: könyv az elmúlásról

Bátky András a Pipogya-könyvekben egy párhuzamos világ Budapestjéről mesélt, amelyben beszélő állatok és gyerekek fognak össze, hogy látványos akciók kíséretében megmentsék a várost. Legújabb kötete, a 2011 végén megjelent Morci mellőzi a kalandot: a lírai hangvételű könyv a szükségszerű változások megéléséről, egy édesanya hiányáról szól.

0 Tovább

Ez volna a top száz amerikai gyerekkönyv?

Szakértők és bloggerek javaslata alapján összeállt egy százas lista a legjobb amerikai gyerek- és ifjúsági könyvekből. A Parent&Child Magazine kezdeményezésére ötszáz címet küldtek be, a nevezésekből pedig egy minden szempontból eklektikus lista állt össze.

0 Tovább

Tiltólistán a hátborzongató klasszikus mesék

A tündérmesék túl rémisztőek, morálisan kifogásolhatóak, ezért a szülők tiltólistára tették őket - derül ki egy friss felmérésből. A 2000 szülővel készült felmérés szerint minden ötödik családban leselejtezték a régi klasszikusokat, például a Hófehérke és a hét törpe vagy az Aranyhaj meséket.

2 Tovább

Az iskolai bántalmazásról zenél az év gyerekalbuma

Vasárnap este átadták a Grammy-díjakat, amit a gyereklemez kategóriában egy bullying, azaz iskolai zaklatás, bántalmazás elleni szövegeket, dalokat tartalmazó album, az All About Bullies… Big And Small vihetett haza. A számos philadelphiai zenész közreműködésével készült, 37 trackes album nyár végén jelent meg. A készítők az eladásból beérkezett teljes bevételt egy, az iskolai erőszak ellen fellépő intézménynek, a Pacer Center's Kids Against Bullyingnek ajánlották fel. Az alapvetően vidám számok a barátok, a buszos kirándulás, a biciklizés mellett a multikulturalizmusról, a különbözőségről, a másságról, az internetes zaklatásról szólnak. Az album producere, Steve Pullara szerint az iskolában bárkit érhet atrocitás, de ezt meg lehet akadályozni, ha a problémáról beszélnek a gyerekekkel.

Az összes szám végighallgatható az album honlapján.

0 Tovább

gyerekszemle

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek