Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Vizsgálják, hogyan kerülhetett hiba a mesekönyvekbe

Képzeljük el, hogy egy könyvtáros kezébe kerül egy nyomdai és nyelvhelyességi hibákat tartalmazó gyerekkönyv, a könyvtáros ezt követően nyilatkozik az egyik legnagyobb hírszolgáltatónak és a nem éppen minőségi kiadványok ügyéből hír lesz! Elég valószínűtlennek tűnik, hogy ez megtörténjen.

0 Tovább

Gyorskajával az olvasásért

Több millió gyerekkönyvet kínál a McDonald's a Happy Meal menüihez Nagy-Britanniában. Az akcióban a népszerű író, Michael Morpurgo Mudpuddle Farm című hatkötetes, állatos könyvsorozatát terjesztik majd több millió példányban. A cél, hogy a gyerekekkel megszerettessék az olvasást és a könyveket, a kampányt támogatja a brit Nemzeti Irodalmi Alapítvány is. Nem mellékesen a kampány kapcsolódik Morpurgo War Horse című regényéből készült filmhez is, amelyet Steven Spielberg rendezett és ezen a héten mutatják be Nagy-Britanniában (nálunk Hadak útján címmel fut majd).

Az előző hét gyerekekkel kapcsolatos hírei:

0 Tovább

Egy szegény király gazdagsága

Ha valakinek van vágyott, irigyelt vagyona és hatalma, akkor az egy mesebeli király. Különösen, ha egy nagyon gazdag ország királya. Alex Cousseau meséjében azonban ez pont nem így van: az alattvalók mind dúsgazdagok, de a királyuknak semmije sincs.

0 Tovább

Újraértelmezett zombik és szuperhősök - animációs filmek 2012 második felében

Az év második felében animációs horrorok és thrillerek érkeznek, és kiderül az is, hogyan áll a szuperhős szerep a világ megmentésért harcoló Mikulásnak. Új Tim Burtont, Jégkorszakot és Ózt is hoz 2012.

A Jégkorszakban 4-ben ezúttal a kontinensek vándorlása ad okot az izgalomra: Steve Martino és Mike Thurmeiera filmjében, a Continental Drift című részben egy jéghegyen utazva kerülnek izgalmas kalandokba a már jól ismert hősök, és persze a kimaradhatatlan motkányjelenetek sem fognak hiányozni. A Blue Sky produkcióját július 12-én mutatják be a magyar mozikban.

0 Tovább

Furcsa manók, nagy klasszikusok – animációs filmek 2012 nyaráig

2012 első felében főleg könyvadaptációkat feldolgozó animációs filmeket mutatnak be. Ahol lehet tudni a magyar bemutató időpontját, feltüntettük.

Ma mutatják be az amerikai mozikban a Disney 1991-es klasszikusát, a Szépség és a Szörnyeteget, de ezúttal 3D-ben. Gary Trousdale és Kirk Wise rendezők filmjének magyar bemutatója február 16-án lesz.


0 Tovább

Szexizmussal vádolják a LEGO-t

A LEGO 2012-es nagy dobásának szánt LEGO Friends meglehetősen vegyes fogadtatásra talált. Karácsony előtt jelentek meg a lányoknak tervezett termékcsoport reklámjai, a szülőkkel való első találkozásuk azonban nem mondható kifejezetten pozitívnak: sokan ugyanis szexistának tartják a LEGO új készletcsaládját.

12 Tovább

Óvnák a gyerekeket a túlszexualizált képektől

David Cameron brit miniszterelnök korhatáros videoklipeket szeretne, és megakadályozná a gyerekkor "elüzletiesítését és átszexualizációját". A Daily Telegraph napilap birtokába került egy levél, melyben Cameron javaslata szerint ezt egy nagyobb intézkedéscsomag keretében valósítanák meg, és a klipek korhatárosítása mellett része lenne ennek a túlszexualizált képek kiszűrése a reklámokból és a magazinok címlapjáról is.

Az előző hét gyerekekkel kapcsolatos híreiből szemléztünk.

0 Tovább

Az esti mese jót tesz az idegeknek

Egy zsémbes, merev mackó és egy barátságos, cserfes egér kalandjait követhetik nyomon az olvasók Bonny Becker és Kady MacDonald Denton mesesorozatában. Az első, magyarul is megjelent könyvben, a Medve látogatójában örök barátságot köt a mogorva, de jószívű Medve az őt kitartóan ostromló Egérrel. (Itt írtunk róla.) A magyarul megjelent második kötetben, a Medve aludni megyben a barátságot az elalvás körüli hercehurca teszi próbára.


0 Tovább

Szigorú iskola és családi fegyelem – változások 2012-től

Röviden összeszedtük, milyen a mindennapokban is érezhető változásokkal jár a gyerekek szempontjából a január 1-jén életbe lépett köznevelési törvény és a családok védelméről szóló törvény.

1 Tovább

Posztapokaliptikus kamaszregény az év brit gyerekkönyve

Megvannak az egyik legrangosabb brit irodalmi díj kategóriagyőztesei. A 2011-es Costa-díjat a gyerek- és ifjúsági irodalom kategóriában az egykori operaénekes, Moira Young első regénye, a Blood Red Road kapta.

0 Tovább

gyerekszemle

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek