Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Obamáék lányai nem facebookozhatnak

A karácsonyi finisben a hírek leginkább az adományozásról szólnak, ennek megfelelően sok szép és örömteli pillanatról lehetett olvasni előző héten a hírekben. Összeszedtük, mi minden történt az adakozáson kívül.

0 Tovább

Gyerekkori rémálmok Post-iten

John Kenn Mortensen 1978-ban született Dániában, munkaidejében gyerekeknek szóló televíziós műsorokat ír és rendez. Otthon pedig várják az ikergyerekei. Nem sok fölös idő marad így a hobbira, a szörnyrajzolgatásra. De ha van egy kis szünet, Post-itekre rajzolgat - nem is sikertelenül. A kollekció már több mint 250 rajzból áll, egyes szörnyképek pedig 25 ezer forintnak megfelelő összegért is elkelnek. Kennt pedig több kiállításra is hívták már. A Post-it képeken a gyerekkori rémálmok, az irodalom és a folklór szörnyei elevenednek meg. Kenn bevallása szerint azonban a legfőbb inspirálója Stephen King.

0 Tovább

Gazdag gyűjtemény karácsonyi történetekből

Bob Hartman Karácsonyi mesélő könyve a harmadik darabja a Harmat Kiadó ún. mesélő sorozatának a Mesélő Biblia és az Esti mesélő után. A 38 mese három nagy részt alkot a könyvben: Hartman Jézus születésének bibliai történeteit meséli el, a világ népeinek különböző karácsonyi szokásait és hagyományait mutatja meg, illetve az ünnephez kapcsolódó európai mesékből és legendákból gyűjt össze egy tucatot.

0 Tovább

Társasjátékok, melyek a zseniket is szórakoztatják

Előző hétvégén immár harmadik alkalommal rendezték meg a Mensa HungarIQa Társasjátékversenyét, amelynek keretében három kategóriában osztották ki a legjobb játéknak járó elismerést. A beszámolót köszönjük Mózes Krisztiánnak, aki a Mensa magyarországi szervezetének tehetséggondozási felelőse. Mózes Krisztiánnal készült korábbi interjúnkat a tehetséggondozásról itt lehet olvasni.

A társasok éves versenyét ezúttal egy kétnapos, a nagyközönség számára is nyílt társasjáték-fesztivál kísérte a Köki Terminál bevásárlóközpontban. Itt az érdeklődők a játékok mellett az emberiség legintelligensebb két százalékát tömörítő, s a versenyt és fesztivált szervező Mensa HungarIQa Egyesülettel is megismerkedhettek, de akadt mód egyéb feladványok, eszközök kipróbálására is, vagy csak kötetlen beszélgetésre a tagokkal.

0 Tovább

Megérkezett a fa iPhone!

Egy brightoni dizájner, Kyle Bean fából alkotta meg ezt a játék-okostelefont. A kézzel készült iPhone alkalmazásai kivehető, variálható kis kockák.

0 Tovább

Interneten zaklatják a gyerekeinket – mégsem tudunk róla

Becslések szerint a gyermekbántalmazásról készült képfelvételek száma az interneten több millióra tehető, a felvételeken összesen pedig több tízezer gyerekek látható. A szülők a technológia terén gyakran lemaradnak gyerekeiktől, emiatt nem tudnak megfelelő segítséget nyújtani nekik. Miközben az internet határtalanságát és arctalanságát a bűnözők is kihasználják, a gyerekeknek saját kortársaik is sok sérülést okoznak. A gyerekek online biztonsága érdekében globális összefogásra lenne szükség - hívja fel a figyelmet az UNICEF Innocenti Kutatóközpontjának legújabb tanulmánya.

5 Tovább

Egyszer volt, hol nem volt a tolerancia

Vendégszerzőnk, Farkas Kinga Ágnes az ELTE Társadalomtudományi Kar Kisebbségpolitika szakának végzős és a Bölcsészettudományi Kar másodéves arab szakos hallgatója. Kutatási területe az integrációs politika és kisebbségi csoportok beilleszkedési stratégiái.

A Nemzeti Kulturális Alap támogatásával megjelent a Csimota Könyvkiadó gondozásában egy hat könyvből álló mesekönyvsorozat, amely mesék tematikusan a toleranciára nevelés eszközei próbálnak - nem is sikertelenül - lenni. A célkitűzést a könyv hátsó borítóján is olvashatjuk: "Sorozatunk meséi a hovatartozásról, az emberiség sokszínűségéről, a másságban rejlő értékekről, és ezek elfogadásáról szólnak. Teszik mindezt mesei környezetben, klasszikus motívumokkal - az ideológiai felhangokon, a mindenáron való tanulságokon és persze az Óperencián is túl."

0 Tovább

A családi veszekedés olyan sebet ejt, mint a háború

Az előző hét híreiből válogattunk.

Országgyűlés

  • Kötelező szülői felügyeletet írna elő az este nyolc óra után az utcán tartózkodó 14 éven aluli gyerekek mellé egy fideszes képviselő a családok védelméről szóló törvény tervezetéhez benyújtott módosító javaslatában. A politikus szerint "a gyermekeket a család kötelékén kívül számtalan veszély fenyegeti" és "a közterületen felügyelet nélkül eltöltött időben számos gyermek válik bűncselekmény áldozatává vagy elkövetőjévé".
  • A Jobbik tiltakozik az ellen, hogy a bölcsődékben személyi térítési díjat kelljen fizetni a gyerekek után. Sneider Tamás, a Jobbik országgyűlési képviselője azt mondta, egy ilyen intézkedés tovább rontaná az országban az amúgy is rossz demográfiai helyzetet és mivel jelenleg rengeteg a devizahiteles, így a magyar családok döntő többsége egyszerűen nem hajlandó újabb kiadásokra.

0 Tovább

Mese a keresztény értékekről

Mi történik akkor, ha egy hóember elábrándozik és belefeledkezik a felhők bámulásába? Lekési a hazamenetelt, és arra eszmél, hogy már forró nyár van - hó és hideg nélkül. Demény Péter Aranyvackor-díjas meséjében, a Hóbucka Hugó a mókusoknál című könyvben egy szokatlan történet bontakozik ki egy nyárban rekedt hóemberről, akit egyre rettenetesebben kínoz a honvágy.

0 Tovább

Milliós luxusajándékok karácsonyra

Most olyan karácsonyi ajándékokat mutatunk, melyeket az elegáns londoni nagyáruházak kínálnak a tehetős családok gyerekeinek. Az árak horrorisztikusak, de a játékok legalább tényleg egyedi és minőségi mestermunkák.

Felvezetésként egy viszonylag szerény pulóverrel kezdünk. A Selfridges idei egyik bestsellere a 3-7 éveseknek készült Ralph Lauren pulóver jegesmedvékkel 179-209 fontért (60-70 ezer forintért). Ugyanitt árulnak 3-6 hónapos gyerekeknek kasmír rugdalózót a Diortól 550 fontért (190 ezer forintért).

0 Tovább

gyerekszemle

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek