Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nem ünnepelhetnek a gyerekekkel a szexuális bűnözők

A kaliforniai Riverside megye önkormányzata egyhangú döntéssel szavazta meg, hogy a szexuális bűncselekmény miatt elítélt emberek nem fogadhatnak gyerekeket halloweenkor - közölte a Riverside Press Enterprise. A rendelettel megtiltották a regisztrált szexuális bűnözőknek azt is, hogy halloweenkor ünnepi díszekkel dekorálják a házukat, illetve délután öt óra és éjfél között le kell kapcsolniuk minden külső világítást.

A hét másik bizarr témájú híre a legújabb Barbie-val kapcsolatos. Nincs sikere ugyanis a Mattel gyártó legújabb babájának a szülők körében: a tetkós, rózsaszín hajú baba pólóján lábszárcsontok keresztezik egymást. Koponya helyett viszont egy szív látható a csontok felett. A Barbie kiegészítője pedig egy Bastardino ("Korcska") nevű kutya. Az új Barbie-kat piacra kerülésük óta számos kritika éri amiatt, hogy valószerűtlen alakjával rossz példát mutat a gyerekeknek, de a mostani baba rekordmérgelődést váltott ki szülőknél - adta hírül a The Daily Telegraph. A felháborodás azonban nem teljesen jogos: a tetovált Barbie-t ugyanis elsősorban felnőtt gyűjtőknek szánja a Mattel. Mindössze 7400 darab készült belőle, és 50 dollárért (kb. 10 500 forintért) lehet hozzájutni kizárólag a neten.

0 Tovább

Tatu és Patu, az őrült finn tudósok

Tatu és Patu egy Furaváron élő testvérpár, akik különleges és leginkább haszontalan találmányokat, kutatásokat végeznek a maguk - és persze olvasóik - szórakoztatására. A karaktereiket megalkotó finn szerzőpáros, Aino Havukainen és Sami Toivonen a formatervező főiskolán végeztek Lahtiban. Első könyvük, a Tatu és Patu Helsinkiben 2003-ban jelent meg, majd a sorozat minden évben egy-egy újabb kötettel bővült, jelenleg a nyolcadik kötetnél tartanak Finnországban. Magyarul eddig négy Tatu és Patu olvasható.

0 Tovább

Ilyen, mikor apa legózik!

A gyerekkori legózásról talán mindenkinek vannak emlékei. Ebben a posztban most egy lenyűgöző példát mutatunk arra, hogy az egyik legnépszerűbb építőjátékból mi is készülhet az űrhajókon és a rendőrállomásokon kívül rengeteg munkával és kreativitással.

A New York-ban élő kétgyerekes családapa, grafikus dizájner Mike Doyle kizárólag LEGO-elemek felhasználásával épített egy viktoriánus házat. Nagyjából 110-130 ezer fekete, fehér, sötét és világos kékesszürke elemből 600 óra alatt épült meg a Victorian on Mud Heap.

Nagyobb méretért kattints a képre!

0 Tovább

Őszi pályázatok óvodásoknak, iskolásoknak

Összegyűjtöttük az óvodásoknak, általános és középiskolásoknak szóló aktuális pályázatokat. Főleg rajzolni lehet. A sorrend a jelentkezési határidők alapján állt össze.

0 Tovább

Durva: bekamerázott iskolások Győrben

Egy nagyon érdekes hírt olvashattunk a kisalfold.hu-n: Győrben húsz kamerát szereltek fel a Kossuth Lajos Általános Iskolában. A városi fejlesztésről az önkormányzat tegnap tartott sajtótájékoztatót:

"A Kossuth Lajos utcai épületben 16 berendezés, a Márvány utcai épületben pedig 4 berendezés vigyázza néhány hete a rendet. A külterületet, az udvart, illetve belül az iskolát figyelik. Régi vágya teljesült ezzel az iskolának, a technika segítségével gyorsan felgöngyölíthetik a gyerekek között adódó vitákat, amelyekről utólag többnyire másképp számolnak be.
- Nem ellenőrzés, tettenérés a cél, hanem a biztonság, a gondoskodás - mondta Papp Gyöngyi igazgató. Rendbontás esetén, ha kell, a szülő és a gyerekek jelenlétében visszanézik a felvételeket, így tisztázzák a félreértéseket, mielőtt súlyosabb konfliktusba torkollnak." (Forrás)

A győri Kossuth Lajos Általános Iskola főbejárata

3 Tovább

Új sikersorozattal jön a Cartoon Network

A hétvégén mutatta be Budapesten a Cartoon Network az első európai gyártású produkcióját, a Gumball csodálatos világát. A sorozatot Benjamin Bocquelet tervezte és írta, a rendező pedig a BAFTA-díjas Mic Graves. A Gumball sajátos technikával készült - a 2D és 3D animációt ötvözi élő képekkel -, és bár a gyártás európai, maga az animációs komédia nagyon is "cartoonnetworkös", nagyon is amerikai.

0 Tovább

A gyerekek és a bennük élő horror

Joshua Hoffine 1973-ban született a kansasi Emporiában. Angol irodalomból szerzett diplomát, majd Kansas Citybe költözött, ahol elkezdett fényképezni. Mielőtt megtalálta volna a névjegyévé vált témát, a horrort, esküvői képeket készített és Hallmark képeslaptémákat fotózott.

Hoffine a tudattalanban raktározott horrorképeket igyekszik visszaadni azzal az intenzitással, ahogyan a gyerekek képzeletében élhetnek a tündérmesék, a mindennapok szörnyei. A képein éreztetni akarja a gyerekek sebezhetőségét, félelmeit.

0 Tovább

Minden 7 éves gyereknek az iskolában a helye?

A köznevelési törvény a héten nyilvánosságra hozott változata szerint a tanulmányi követelmények sikeres teljesítése esetén is megismételtethető a gyerekkel a tanév, ha a szülő ezt külön kéri. A javaslat szerint továbbá a nem tanköteles tanuló jogviszonya megszűnik, ha másodszor is megbukik ugyanazon az évfolyamon.

A törvénytervezet szerint a jelenlegi gyakorlattal ellentétben minden olyan gyereket be kell iskolázni, aki az adott év augusztus 31-éig betölti a 7. életévét, még akkor is, ha a gyerek nem iskolaérett. Az ilyen gyerek kis létszámú, átlagosan hét fős fejlesztő pedagógiai osztályba kerül, az évfolyam végén pedig szakértői bizottság dönt a tanuló továbbhaladásáról. A tervezet szerint az osztálylétszámok is változnak: óvodában minimum 13, maximum 25, általános iskolában 14 és 27, gimnáziumban és szakközépiskolában 26 és 34, szakiskolában 6 és 12 lehetne.

A javaslat pontosítja a pedagógusok munkaidejére vonatkozó rendelkezéseket is. A kötött munkaidő heti 32 óra, a fennmaradó részében pedig a pedagógus egyéb feladatokat, tanulói felügyeletet, illetve eseti helyettesítést lát el. A 32 órás heti kötelező iskolai munkaidő azt jelenti, hogy nem minősül majd túlórának a helyettesítés és a szakkörök tartása, így nem jár többletpénz érte. A teljes munkaidő 55-65%-ában tanórai és egyéb foglalkozások megtartása rendelhető el, ez azt jelenti, hogy a tanárok a jövőben akár 26 óra megtartására is kötelezhetők, miközben jelenleg heti 22 óra a kötelező óraszám.

A törvénytervezet teljes szövege innen tölthető le.

A hét gyerekekkel kapcsolatos híreiből válogattunk:

0 Tovább

Burleszkmese a barátkozásról

A Medve látogatója Medve és Egér első találkozását és összebarátkozásukat meséli el. Ahogyan az lenni szokott, adott egy látogatókat nem szívlelő morcos, nagydarab magányos farkas (vagyis: Medve) és egy elszánt, izgága birtokháborító, aki mindenáron barátkozni akar (Egér). Valószínűleg nem lőjük le a poént, ha eláruljuk, hogy az Egér győz, és a mese végére a legnagyobb összhangban "melengetik a talpukat, rágcsálnak és kortyintgatnak" a kandallónál.

0 Tovább

Nem píszi a karácsonyról beszélni egy rajzfilmben?

A címben feltett kérdés az egyik legnagyobb sikerű rajzfilmsorozat, a Thomas, a gőzmozdonnyal kapcsolatban fogalmazódott meg a héten. A producerek ugyanis a legújabb DVD-n átírták a karácsonyról szóló sorokat. A Thomas-mesék írójának családja pedig úgy véli, a döntés mögött az áll, hogy a szöveg eredeti formájában nem bizonyult "politikailag korrektnek".

A vitatott, a Keeping up with James című epizódban a mozdonyok versenyre kelnek a gyerekek ajándékainak szállításában, a díszletek pedig klasszikus karácsonyiak: karácsonyfa, karácsonyi dalokat éneklő gyerekek, ajándékrengeteg mindenütt. A karácsony szó helyett azonban a szövegbe a "téli ünnepek", a karácsonyfa helyett pedig az "ünnepi fa" kifejezés került - írta a The Daily Mail.

1 Tovább

gyerekszemle

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek